Vissza a nyitóoldalra

Volt egyszer egy matekverseny

2015. június 24.

Az idei tanévben, a szokásoknak megfelelően január végén került sor az Archimédesz matematikaversenyre. A diákok részéről a már megszokott érdeklődést – rengeteg csapat jelentkezett a megmérettetésre–, a matekos kollégák részéről pedig alapos felkészülést lehetett megfigyelni. A merész tanári csapat (nem matematika szakos, műkedvelő társaság – Mészárosné Bohuss Ildikó, Devich Dénes, Pácz Tamás, Vajda Tamás) örömmel és kellő rutinnal vágott neki a felkészülés gigászi próbájának (értsd: előző este átnézték a tételeket, persze a prezentáció rendesen elkészítve várakozott már). A korábbi évek megannyi zseniális feladatán edzett gárda (többek között bottal és madzaggal templomtoronymérés, „porba szerkesztés”, Die Hard 3. szerű töltögetés, makettházépítés) lelkesen, felkészülten várta az újabb szpartakiádot, hiszen alig akadt rá példa, hogy a diákok megelőzték volna a tanári csapatot.

Komoly, késélre menő küzdelem alakult ki az ismét remekül összerakott feladatok megoldása közben, az élmezőny fej-fej mellett haladt. Egyik csapat sem lépett meg jelentős mértékben; mivel mindig más-más helyszínen dolgoztak a versenyzők, nehéz volt megmondani, hogy ki áll éppen az élen. A legjobb feladat mindig az újdonság: idén mérlegelni kellett, azaz különböző súlyú tárgyakról, viasszal telt kupakokról kellett megállapítani, hogy pontosan mennyit is nyomnak.

A döntő forduló előtt a 10. A osztály csapata minimális pontszámmal vezetett, de a fejszámolásban ezúttal nem változott jelentősen az eredmény, így az aranycsapat most „csak” ezüstcsapat lett. Gratulálunk Träger Andrásnak és társainak; jövőre várjuk őket a visszavágóra.

Vajda Tamás

Országos Kötélmászó- és függeszkedő versenyVissza a(z) versenyek oldalraNéri Szent Fülöp hittanverseny
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)