Komplex természettudományos verseny

 

A Reál II. munkaközösség által meghirdetett, 7-8. évfolyamos természettudományos verseny 10 csapat, azaz 29 tanuló részvételével zajlott le egy napfényes, februári pénteken. Egy közös gyülekező, eligazítás és csapatnév-választás után a diákoknak egy 6 állomásból álló pályán kellett végighaladniuk a menetlevelükön szereplő sorrendben. A különböző helyszínekre való odatalálást a mellékelt térkép segítette. A versenyzők útravalóként gyümölcsöt és müzliszeleteket kaptak, hogy legyen energiájuk helytállni a hosszú délután próbáin.

Az egyes állomásokon térképhasználatot igénylő, játékos feladatok, szókereső rejtvény, állathang-felismerés, nemzeti park – kirakó, valamint színes képekről történő fajfelismerés várta a lelkes tanulókat.

A körülbelül 2 óra hosszan tartó verseny végén, a megszerzett pontszámok összegzését követően került sor az eredményhirdetésre. Valamennyi diák választhatott egy-egy csokoládét, valamint egy-egy ötös is megilletett mindenkit egy választott természettudományos tantárgyból. Az első 3 helyezett csapat okleveleket is kapott, illetve a győztesek sportszer-vásárlási utalványt is átvehetettek.

A verseny dobogósai:

  1. helyezett: Császár Kolos, Ferencz Martin, Szalkai Marcell (8.a)
  2. helyezett: Pergel Olivér, Sainidi-Fábry Thália, Skultéty Anna, (7.a)
  3. helyezett: Alliquander Zsigmond, Cenner Kornél, Szentirmai Botond (7.a)
  4. helyezett: Ács Orsolya, Murányi Mária, Terei Boglárka (7.b)

 

Ezúton is köszönöm a csapatoknak a nevezést, a kollégáknak a közös munkát, valamint a Gimnázium 1687 Alapítvány támogatását!

 

Kiss Katalin