Országos Közelharc Kupa

 

Iskolánk a 2022/2023-as tanévben csatlakozott a Honvéd Kadét programhoz. Tavaly alig 20 fő volt a programban, idénre ez a létszám a 9-10 évfolyamot tekintve 130 fő körülire duzzadt.

A tizedik évfolyamosok közül többen már az előző félévben is részt vettek versenyeken, ahol szép eredményeket értek el.

2024.02.29-ét azonban mindenképpen ki kell emelni az eddigi megmérettetések közül.

Ezen a napon rendezték meg Szentendrén a Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokság, MH XI. Kinizsi Közelharc Kupa „Furkó Kálmán ezredes Emlékversenyt”.

Még 2023 decemberében érkezett a versenyfelhívás, amely szerint a Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokság, MH XI. Kinizsi Közelharc Kupa néven a kadétok számára versenyt szervez. A versenyt területileg Kelet-, illetve Nyugat- magyarországi Területi Döntőkre osztották. Mivel a mi iskolánk budapesti, ezért az utóbbin volt érdekelt, amit 2024.01.26-án Székesfehérváron rendeztek meg. Erre a versenyre két tizedik évfolyamos kadét jelentkezett. A két területi döntőről az 1-4 helyezettek juthattak tovább az országos döntőre.

A verseny célja: a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák diákjainak versenyzési lehetőség biztosítása, valamint Furkó Kálmán nyugállományú ezredes katonai közelharcban végzett munkásságának megőrzése, megismertetése a fiatalabb nemzedékekkel.

Három különböző versenyszámban indulhattak a kadétok: kiskesztyűs viadal, nagykesztyűs viadal, illetve földharc. Különböző korosztályokban és súlycsoportokban zajlottak a versenyek.

Ezen a versenyen első helyen végzett Fülöp Zoltán Csaba 10. E osztályos tanuló kiskesztyűs viadal kategóriában, illetve harmadik lett Kerék Huba 10.C osztályos tanuló nagykesztyűs viadal kategóriában. Ezekkel az eredményekkel sikerült a hőn áhított továbbjutás az országos döntőre.

2024.02.29-én reggel Szentendrén megkezdődtek a küzdelmek. Mindkét kadétunkra nehéz ellenfelek vártak, hiszen itt már tényleg a legjobbak küzdöttek meg egymással. Zoli és Huba is kemény mérkőzéseket vívtak, de a felkészülésbe fektetett idő és energia megtérült, mert a területi döntők eredményeit sikerült megismételniük.

Fülöp Zoltán Csaba első helyen-, míg Kerék Huba harmadik helyen végzett az országos döntőn.

Gratulálunk Nekik az elért eredményekhez.

 

Horváth Zoltán