HS Lövész Kupa Országos Döntő

 

Még novemberben kaptunk egy levelet a Honvédelmi Sportszövetségtől, hogy idén is megrendezésre kerül az amatőr légfegyveres lövészverseny, a HS Lövész Kupa.

Ez a verseny három fordulóból áll: egy Házi Versenyből, egy Regionális Selejtezőből, végül az Országos döntőből.

Összesen négy korosztályban lehetett indulni: általános-, középiskolás, kadét és felnőtt. Mivel gimnáziumunk tavaly csatlakozott a kadét programhoz, így ebben a kategóriában indultunk.

A Házi Versenyt saját szervezésben bonyolítottuk le, a BOK csarnok KSI lőterén, december 20-án. A tizedik évfolyamról közel harminc diák jött el, fiúk- lányok vegyesen.

A versenyen nyíltirányzékú légpuskával kellett egy 17x17cm-es körös lőlapra álló testhelyzetből, feltámasztás nélkül 20 értékelt lövést leadni.

A versenyt Máthé Edit Európa bajnok sportlövő bíráskodta és felügyelte, ezúton is köszönjük Neki a segítséget és a helyszín biztosítását.

A verseny végeztével egy adatbázisba feltöltöttem a diákok eredményeit és vártuk, hogy lesz-e továbbjutó.

A Házi Versenyeken összesen közel 4000 tanuló indult.

Január elején hirdették meg a továbbjutók névsorát. Iskolánkból egyedüliként Skobrák Borbála Tímea 10.A-s tanuló jutott tovább a Regionális Selejtezőbe. Ezeket a fordulókat az ország különböző helyszínein rendezték meg: Baja, Balassagyarmat, Szarvas, Szigetvár és Újfehértó.

Mi a Balassagyarmati Regionális Selejtezőn vettünk részt, január 26-án. Bori ezt a fordulót is sikerrel vette és „tovább lőtte” magát az Országos Döntőre.

Az Országos Döntőt március 22-én rendezték meg Budapesten a Fehér úti sporttelepen.

Az országos döntőbe összesen 60 fő kadét lány jutott be, és Bori a 15. helyen végzett. A 200 pontból 179-es találati pontszámot ért el.

Gratulálunk az elért eredményhez!

 

Horváth Zoltán