Vissza a nyitóoldalra

Tisza-túra 2018

2018. augusztus 11.

Tokajba utaztunk, ahol a kenukat átvettük. Útközben kialakultak a 2-3 fős kenu-csapatok. A tokaji kempingben átvettük a kenukat, mentőmellényeket, evezőket, bográcsot, baltát, köteleket. Megebédeltünk, 13 órakor elindultunk. Az első úti célunk Tiszatardosi kemping volt, 20 km. Késő du. érkeztünk meg a táborhelyünkre. Ki kellett emelni a hajókat és 200 m-en fel kellett vinni a táborhelyre. Nem volt ideális kikötőhely. A komp mellett lehetett csak kiszállni. Minden délután hasonló forgatókönyv szerint zajlott a tábor elfoglalás: hajókipakolás, sátorverés, tűzrakás, vacsorafőzés, tábortűz mellett beszélgetés, éneklés.

2.nap: tábor összepakolás, utána a Tiszalöki Vizi erőműnél zsilipeztünk át. Az úti célunk Tiszadadai strand, 14 km. A tábor elfoglalása közben zivatar volt, szivárvány és egy gyönyörű naplementét láthattunk, s közben a vacsora is megfőtt.

3.nap: Útközben távolról egy nagy hordót vagy disznót láttunk a vízen úszni. Közelebb eveztünk és láttuk, hogy egy döglött birka felfúvódott hassal. Tiszakeszi előtt egy homokpadon aludtunk. Ezen a napon 30 km-t eveztünk. Egyik leghangulatosabb szálláshelyünk volt. A legtöbb helyen a homokpadok nem léteztek a magas vízállás miatt. Végre itt a hajókat nem kellett kiemelni.

4.nap:Tiszadorogma felé vettük az irányt, 32 km-t eveztünk. Gyakran csorogtunk és sokat fürödtünk a Tiszában.

5.nap: Tiszaörvényig eveztünk, 21 km. Innen már a Tisza-tavon kenuztunk tovább. Tiszaörvényi szállásunk Komornik Balázs nyaralójának kertjében   volt. Este a lányok gyrost készítettek vacsorára. A következő két estét is itt töltöttük.

6. nap: A Tisza-tavon tettünk egy kört, 10-15 km-t. A tó tele van tavirózsákkal, nagyon gazdag az élővilága, sokféle különleges madarat láttunk. ( Szürke gém, fehérkócsag, vízityúk,)Volt egy beborulásunk is csomagok nélkül.

7. nap: strandoltunk egész nap. Ugráltunk a kenuból a vízbe. Minden este póker partik zajlottak.

8.nap: pizzát sütöttünk, összepakoltunk és hazautaztunk. Nagyon jól éreztük magunkat!

Szente Bellosevich Gabriella

Irány Lengyelország!Vissza a(z) kirándulások oldalraAdy-nyomozás Erdélyben
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)