Vissza a nyitóoldalra

Nemzetközi matekversenyen aranyérmes tanulónk

2019. május 1.

A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematika versenyt idén 15-ik alkalommal rendezték meg.

A versenyt 3-8 évfolyamos tanulóknak hirdetik meg, idén 500-at meghaladó gyermek indult a megmérettetésen. Közel a fele határon kívüli jelentkező. A verseny első része 4 fordulóban, levelező rendszerben indul. Egy-egy fordulóban 4-4 feladattal. Egy feladatra több megoldás is beadható, amivel többlet pontokat lehet szerezni. A legtöbb pontot megszerző tanulókat hívják be a döntőre, amit Szegeden, a Bonifert Domonkos Általános Iskolában rendeznek meg.

A döntőben a feladatok hasonlóak, bár egy kicsit talán nehezebbek, mint a levelező fordulókban, de itt már nem lehet segítséget kérni, teljesen egyedül kell dolgozni, és a rendelkezésre álló idő is korlátozott. Itt dől el, hogy ki az, aki az izgalmas pillanatokban is tud megfelelően koncentrálni, és fel tudja használni a levelező fordulókban megszerzett tapasztalatokat.

A döntő után aznap nincs eredményhirdetés. Levélben értesítik a versenyzőket, hogy milyen helyezést értek el, és kiket várnak a díjkiosztó ünnepségre. Akiket az ünnepségre visszahívnak, még izgulhatnak egy kicsit, mert nekik nem árulják el, hogy hányadikok lettek. A díjkiosztó ünnepség elején egy-egy szervező köszöntötte a nyerteseket, a felkészítő tanárokat és a kísérő szülőket, hangsúlyozva, hogy kiemelkedő eredményt csak akkor lehet elérni, ha egyaránt megvan a tudás, a tanári és a szülői segítség is. Az eredmények ismertetése során először az V. majd a IV. helyezetteket szólították, majd következtek a dobogósok, ugyancsak fordított sorrendben. A házigazda iskola diákjai egy-egy produkcióval, versmondással, énekkel, tánccal színesítették a díjátadó ünnepséget. A díjkiosztó ezután a felkészítő tanárok munkájának elismerésével folytatódott. A műsorok után sok-sok fénykép készült a versenyzőkről, a tanárokról a verseny névadójának fényképe előtt.

Aki szereti a matematikát, mérettesse meg magát!

 

Träger Gábor 

Ady 100 irodalmi csapatversenyVissza a(z) versenyek oldalraTörténelmi sikereink
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)