Vissza a nyitóoldalra

Közösség-építő osztály-túra 9. C

2015. október 8.

A Batthyányi térről indultunk hévvel ki egészen Pomázig. Persze már utunk alatt is kezdtek alakulni a tömeg-közlekedésben eltöltött idő alatt a kapcsolatok. Pomázról busszal mentünk a dobogó kőhöz.

Eleinte ahogy ez lenni szokott a fiúk kissé külön a lányoktól. A feszült, zavart, vagy izgatottság minimálisan jel volt légkörükbe. Az idő múlásával ez fokozatosan oldódót. A dobogó kőhöz érve rögtön meg is álltunk megtekinteni az igen csak pazar kilátást. Jó magam már számtalanszor jártam erre felé, így ismeretem, de már a sok ezredik alkalommal is szemet gyönyörködtető látvány volt. Olyan érzés mikor oda letekint az ember, mintha a lábai alatt heverne az egész világ. Szóval miután eleget bámészkodtunk, a nagy magasságban bele is szédültünk az osztályfőnök kérésére párokba álltunk és egyetlen szót, tevékenységet fűztünk a nevéhez. Ez csupán egy rövid ráhangolós játék volt. Ezt követték a kalandok. Szerintem igazán jó kis kalandnak mondhatók. Főképp a nagy nyári lustálkodás semmittevés után tud ez a kis túrácska is egy kisebb megpróbáltatásképp hatni. Túránk elején nem sokáig tartott a sík talaj szinte azonnal jött egy nagy emelkedő. Ezt a kezdetekbe fárasztónak és éreztem. Egy kis pihenő után lefele lötyögtünk. Azt hiszem akkor tudtuk meg miért mondta a tanárnő, hogy lötyögés. Viszont nem kellet sok idő, hogy a túra maradék részét már-már könnyű szerrel megtegyem. A többiekkel való beszélgetés lekötötte a figyelmemet. Mikor a prédikáló kövekhez értünk már a csapat tagjaként éreztem magam. Kezdett kialakulni az osztály-közösség, egy igencsak jó kis közösség, lassan vélni lehetett a leendő szerepeket is. A prédikáló kövekhez miután egy igen csak bukdácsolós, mondhatni gurulós utat tettünk meg. Több ilyen is volt szerintem kifejezetten élvezetes fától fáig futni. Akad, aki nem bírta annyira az iramot, mint mindenki más. Bevártuk őket és tovább haladtunk. Végül elérkeztünk egy forráshoz. A forrásból szinte cseppenként folyt a víz így sokáig tartott minden kulacsot megtölteni. Ami igen csak szükséges volt mivel még a nyár utolsó rúgásait kaphattuk meg. Valljuk be a tűző meleg nem éppen a legalkalmasabb a túrázásra. Így kisé kitikkadva, de  annál nagyobb örömmel értünk a forráshoz. Nem mindenki töltötte teli kulacsát, de a leendő osztályfőnökünk egy tovább játékot kínált fel nekünk. Méghozzá hogy akit eddig a legjobban meg ismertünk mutassuk be. Tehát minden, amit tudunk róla osszuk meg a többiekkel. Néhány dolgot már tudtunk a másikról. De ez is segítet meg ismerni azt, akit eddig nem sikerült. A túrából még három óra maradt hátra. Egészen a Rám szakadékig. Ezzel az volt a probléma, hogy elnéztük az irányt. Tehát visszafordultunk a kereszteződésig. Ott elgondolkodtunk, hogy bírunk e még visszamenni, arra a döntésre jutottunk, hogy nem. Így végül visszatértünk a forráshoz az összes kulacsot megtölteni és újabb két kilométer útnak néztünk elébe. Most már be egészen Dömösre a busz meg állóig.

         Túránk végéhez értünk. Sose volt ilyen jó elő éreztem egy osztálykirándulás után. Fáradt voltam, mégis afféle kellemes fáradtság volt bennem, és jó érzés hogy végre szimpatikus értelmes, emberek vesznek körül. Semmit sem akartam jobban, mint közéjük tartozni. Azon túl hogy rettentő jót tett az osztálynak a túra azon kívül még az iskola kezdésbe is bele lendített minket. Sokkal könnyebben veszünk majd minden akadályt a tanév során. Tehát végül busszal és hévvel haza mentünk ki-ki a maga lakóhelyére. De ha eddig nem vártuk volna a tanévkezdést ezután már biztos. Alig vártam, hogy újra lássam a már meg ismert osztálytársaim. Ez volt az első közös élménye a 9.c nek. Még biztosan sok hasonlóban lesz részünk.

 

Puskás Csenge

9.c

Újra lengyel diákok az iskolábanVissza a(z) kirándulások oldalraFogadj lengyel diákokat!
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)