Vissza a nyitóoldalra

Közelről a távoli Bécsig

2014. január 8.
2013. december 13-án, reggel hat órakor hat tanár, s csak ők tudják hány diák indult útnak, kis kalandjuk helyszíne felé (68 diák - Mikulás).  A napnál is szorgalmasabbnak bizonyultunk, hisz mi már javába úton voltunk, mikor megláttuk sugarait. De ennek ellenére, a buszban remek volt a hangulat, persze némi bágyadtsággal keverve. Nem sok kedvünk volt így, leszállni a buszról, sem de hol a szükség, hol pedig a kíváncsiság vezette lábunkat. Így jutottunk el, első látványosságunkig is.
A Schönbrunni kastély csodálatos világa tárult fel előttünk, s bár ki többet, ki kevesebbet értett a magnós tárlatvezetésből, mégis azt mondhatom, hogy mindenkit lenyűgözött az abba a korba, életmódba való visszatekintés. Ebben pedig a kiállítás darabjai segítették a látogatókat. 
A második látványosság, meglepetés volt a tanulók számára, egészen addig, amíg meg nem érkeztünk az Osztrák Parlament elé. Ott, kis várakozás után, betekintést nyerhettünk az ottani rendszerbe.  Ez már kevésbé mozgatta meg fantáziánkat. Sokkal inkább egy hétköznapi ,,varázslat”  titka tárult fel előttünk, amely valamennyiünket elkápráztatott.
Utána, elsétáltunk a Stephansdom-ig, s miután mindent megnéztünk ott is, tovább mentünk a vásárba. 
A vásár fényei és hangulatai s a Kinderpunch, amely a második meglepetés volt, felidézték a több évvel ezelőtti emlékeimet.  Ugyan, mondhatjuk, minden ugyan olyan volt, de mégis mindenben találtam valami újat.  És bár nem lett meg a karácsonyi hangulatom, de azt hiszem, ennél jobb kezdetet nem is remélhettem volna. 
És ugyan nem volt világos hogy a busz kerget minket, vagy mi a buszt, de végül feljutottunk, és onnantól a hazaút mondhatjuk, hogy kellemesen telt. Még úgy is, hogy negyed tizenegyre értünk vissza. Ezt persze erősen befolyásolta, hogy a Mikulástól mindenki kapott egy tábla csokit. 
És én be is fejezném kis mesém egy köszönettel. Köszönjük szépen Mikulás, hogy e napunk ilyen jól telt el. 

              Németi Sarolta 11.A

Csíksomlyói búcsú és erdélyi kirándulásVissza a(z) kirándulások oldalraLengyel testvérkapcsolat 2013
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)