Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Paks – Egy modern energiatermelő erőmű

2021. december 13.

Magyarország energiatermelésében fontos szerepet játszik a paksi Atomerőmű. Az ott lejátszódó folyamatok eredményeként működtethetjük a számítógépünket, a televíziónkat, a konyhai robotgépünket vagy a fúró-, csiszológépünket. Nem csoda hát, ha sok ember kíváncsi az erőműben folyó munkafolyamatra. 

Lengyelországi osztálykirándulás 11. A

2021. november 26.

avagy Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki

Merre járt a Szent II. János Pál pápa osztály? Hol ministrált Szent II. János Pál pápa? Mi volt a kedvenc sütemény? Mit jelent az alábbi mondat-„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki”? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a kedves olvasó, ha továbbolvassa cikket, mely a 11. a (Szent II. János Pál pápa osztály) lengyelországi élményeiről szól.

Állatkerti kirándulás 2021.

2022. március 7.

A jelenlegi helyzet ellenére az idei tanévben is eljutottunk az Állatkertbe. Már nagyon várjuk, hogy a Pannon Parkba is bejuthassunk. S hogy mi történt ezen a napon? Ki nyerte a vetélkedést? A cikket tovább olvasva erre is fény derül.

 

Ásvány- és Kőzettár kiállítás

2022. március 7.

Október 19-én, a többi kilencedikes osztállyal közösen, ellátogattunk az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, ahol megtekinthettük az Ásvány- és Kőzettárat, illetve a Biológiai és Őslénytani kiállítást.

Éjszakai túra a Budai-hegységben

2021. október 6.

Szeptember 17-én egy rendkívül különleges programon vehettünk részt az évfolyamtársaimmal, Pácz Tamás tanár úr szervezett nekünk (is) egy éjszakai túrát, amin végig jártuk a Budai hegység főbb nevezetességeit.

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)