Vissza a nyitóoldalra

Kerékpárral a Balaton körül

2016. szeptember 23.

1. nap: Szakadó esőben szálltunk le Siófokon a vonatról, hosszadalmas felpakolás, mire elindulunk, eláll. Szeles az idő, felhős az ég, de az első strandnál megfürdünk. Aligáról gyönyörű a kilátás, egyre szebb az idő. Későn érünk a kempingbe. Kiderül, hogy nem tudunk sütni, ezért a strandon eszünk egy menüt, közben az Anglia-Izland mérkőzést nézzük (1:2). Hamar elalszunk.

2. nap: Ébresztő 7-kor, reggelire péksütemény. Tihanyban a hajóállomáson letettük a gépeket, többen nem akarnak feljönni, de azért elindulunk. Templom, altemplom, kiállítás, alapítólevél, fagylalt. Nyeregbe szállva meg akartuk kerülni a félszigetet, de rádöbbenünk, hogy nincs végig út => fel a templomhoz újra. A gyerekek fáradtságát igyekeztünk azzal enyhíteni, hogy az örvényesi szabadstrandon csobbantunk egyet, így csak később értünk Dörgicsére. Oda viszont 4 km kaptató vezetett, ami keveseknek ment kerékpártolás nélkül. Ott viszont Szeép-Patakiék nyaralója várt, medence, üdítő, pincepörkölt és palacsinta. A vacsora után séta a romtemplom és a levendulakert felé. Az esti elalvással most sem volt gond, ráadásul szinte mindenki ágyban alhatott.

 

3. nap: Bőséges reggeli, nagyvázsonyi kifli! Utána még egy fürdőzés. Elmenőben megnézzük a Granárius házat, majd jön a 4 km gurulás. Badacsonytomajban a templom előtt ebédelünk, de elzavarnak minket. Szép a Badacsony! Szigliget előtt várnak Dávid nagyszülei jégkrémmel, süteménnyel és hideg ásványvízzel. Azután hőzöngés, nem akarnak feljönni. Kristófnak „elgurult” a kereke! Szép a kilátás a várból, ahová Ancsa, Kóczán Máté és Bata Barnabás feltekernek! Fárasztó nap után kemping, rőzsegyűjtés, főzés. Este sokáig röhögcsélnek a diákok, hajnali 1-kor még guggolniuk kellett…

 

4. nap: Reggel lassan ment az összepakolás. Már Keszthelyen reggeliztünk egy pékségben. A vadászati múzeum és a vasútmodell-kiállítás nagyon érdekelte a társaságot. A Zala folyónál Bence váltója eltörött, Paulik Gyuri bácsi tolta Balatonberényig, ahol egy ezermester bütykölt rajta, míg mi fürödtünk a szabadstrandon. Váltó nélkül mentünk tovább, bár néha-néha meg kellett állni, hogy Bence láncát visszategyük. Egyszer meg Kristóf ment bele Batabásba, óriásit estek. Fáradt a társaság, az idő is elment a folytonos megállásokkal, ezért Bogláron megálltunk egy étteremnél és megvacsoráztunk. Ez volt a búcsúeste. Már jócskán sötétben érkeztünk meg Szemesen a Vadvirág Kempingbe. Sátorverés, lefekvés.

 

5. nap: Reggel aránylag összeszedett volt a társaság, megint az első ABC-nél reggeliztünk. Lassan haladtunk. Zamárdinál elbúcsúztunk Katától, aki nagyszüleinél maradt. Mi is kaptunk itt egy kis üdítőt. Siófokon még lenéztünk a szabadstrandra, nagyot labdáztunk a fiúkkal, miközben a túlparton elvonult egy vihar. Búcsúfagyizás után vonatra szálltunk.

Megcsináltuk, körbetekertük a Balatont!

Erzsébet tábori élményekVissza a(z) kirándulások oldalraTESTVÉRISKOLAI PROGRAM 2016. szept.30-okt.5.
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
hétfő (december 6.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
szombat (december 11.)
Munkanap
hétfő (december 13.)
Lelkinap
hétfő (december 20.)
Osztálykarácsonyok délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)