Vissza a nyitóoldalra

Bécsi beszámoló

2011. december 10.
A kora délelőtti órákban érkeztünk meg a Seegrotte nevű tavas barlanghoz, mely Európa legnagyobb föld alatti tavát takarja. Az idegenvezetés után húsz fős csoportokban negyedórás csónakázáson is részt vehettünk.
A barlangi élmények után ismét buszra szálltunk, s a Tenger Háza (Haus des Meeres) múzeumig utaztunk. Ez a múzeum kilenc emeleten kínál tengerekkel kapcsolatos érdekességeket. A számtalan teremben, akváriumban sokféle élőlénnyel ismerkedtünk meg, s az épület tetején található teraszról lenyűgöző és lélegzetelállító látvány tárult elénk. Egész Bécset beláttuk.
A tengeri barangolás után gyalog jutottunk el a Szt. István Dómig, melyet belülről is megcsodáltunk. Ezután a karácsonyi díszbe öltözött utcákon, s a Hofburgon is áthaladva jutottunk el a Városháza előtt adventi vásárba. Itt megkóstoltuk a Kinderpunch-ot, s mindenkinek lehetősége nyílt nézelődni, ajándékokat vásárolnia számtalan fabódé között.
A nap végén fáradtan, de élményekkel gazdagodva s ajándékokkal megpakolva szálltunk fel buszunkra. Itt folytatódott az élménybeszámoló, s abban mindenki egyetértett, hogy jövőre is jó lenne eljutni Ausztria csodálatos fővárosába.

EKG nagytáborVissza a(z) kirándulások oldalraSzalamandra tábor 2011.
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
kedd (november 2.)
Az őszi szünetet követő első tanítási nap
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 11. C osztály
csütörtök (november 4.)
11.évf. nyelvi évfolyamvizsga (szóbeli)
Nemzeti gyásznap
péntek (november 5.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)