Vissza a nyitóoldalra

Balatoni biciklitúra (2013.08.14-08.18.)

2013. szeptember 19.
Domschitz Zoltán tanár úr kíséretével és támogatásával harmadszorra is nekivághattunk a 210 km-es balatoni biciklikörútnak.
A Déli pályaudvar peronjáról indultunk szerda reggel Balatonakarattyára, ahonnan 12 óra körül indultunk biciklivel. Első napi célunk Zamárdi volt, ezt a 28 km-es távot könnyen teljesítettük, és meghúzhattuk magunkat éjszakára Borbás tanárnőnél.
Másnapi célunk Keszthely lett, ami már egy komolyabb, 70 kilométeres táv. Félórás tekerés után csatlakozott hozzánk Devich Dénes tanár úr és felesége, Dankházi tanárnő, akik onnantól szinte végig tekerték velünk a távot. Az augusztus 15-i misén a balatonszemesi Bagolyvárnál vettünk részt. A helyiek bazilikának hívták a padsorok közt növő fák oszlopszerű elhelyezkedése miatt. Keszthelyen egy kempingben találtunk szállást. Itt is, ahogy Zamárdiban és mindenhol máshol a tábor alatt, sátorban aludtunk.
Következő állomásunk Balatonhenye lett, ami nem egy Balaton parti város, úgyhogy 10 kilométert fel kellett tekerni hegyeken át. Devich tanár úr családjának a nyaralójában verhettünk sátrat, ízletes esti itallal és fenséges gulyáslevessel zártuk a napot.
Az indulást nem elsietve Alsóörs felé vettük az irányt Tóth Johanna táborvezető úrhölgy családjának telke felé. Vacsorára az egyik öregdiák hozott nekünk 60 ízletes, meleg töltött káposztát. Éjszaka a városfalon ülve csodáltuk a Balaton gyönyörű látképét.
Vasárnap harangszó keltett minket jelezvén, hogy Balatonakarattyáig kell tekernünk. Reggelit és rengeteg ingyen-narancslevet vettünk magunkhoz Balatonalmádiban, a szoborparkban, és onnan mentünk egyenesen a vonatállomásra. Sok édességgel vártunk a vonatra, ami fél 2 körül el is indult velünk haza a Déli pályaudvarra.
Sok móka, kacagás, közös játékok, magyar nevezetességek, finom ételek és a jó társaság tette ezt a tábort idén is felejthetetlenné.

Latinos kirándulás BalácapusztáraVissza a(z) kirándulások oldalraEgy kis nyári nosztalgia – az ex-10.AB vízitúrája
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)