Vissza a nyitóoldalra

Az első új Öregdiák Találkozó

2011. augusztus 29.

Endrédi JózsefnéA szép számban összegyűlt öregdiákokat elsőként a gimnázium igazgatónője, Endrédi Józsefné köszöntötte. Beszédében felvázolta az elért eredményeket, sikereket, amelyek részben a jelenlévő volt diákoknak is köszönhetőek illetve beszélt a gimnázium jövőbeni céljairól is. Az igazgatónő üdvözölendőnek és támogatandónak nevezte az Öregdiák Szövetség keretében megindult munkát, amivel egy régi hiányosságot sikerült pótolni.

Kisfaludy LászlóAz igazgatónőt követte a rendezvény megszervezését támogató Gimnázium 1687 Alapítvány alapítója, Kisfaludy László, aki röviden beszélt az alapítvány tevékenységéről és munkájáról. Majd köszöntötte az egybegyűlteket és ő is további támogatásáról biztosította az Öregdiák Szövetséget. Kisfaludy tanár úr külön örömét fejezte ki, hogy az Öregdiák Szövetség egyik alapítója és a rendezvény egyik főszervezője, Dankházi Gergely immár második éve a gimnázium tanári karának tagja. Ahogy fogalmazott, egy gimnáziumnak ez is az egyik célja, hogy kinevelje a gimnázium jövőbeni tanárait, akik öregdiákként visszatérve dolgozhatnak a jövő társadalmán.

Horváth MarcellKisfaludy László után Horváth Marcell, az Öregdiák Szövetség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és röviden bemutatta a szövetség munkáját, terveit, céljait. Mint kiderült az Öregdiák Szövetség az éves találkozókon túl, több programmal is igyekszik majd az öregdiákok közösségét összetartani. Így többek között bálok, bulik rendezése, nagyobb kirándulások, túrák szervezése a történelmi Magyarország területére. A szövetség elnöke a gimnázium és a leendő öregdiákok támogatását is hosszú távú célként jelölte meg. Ezért felhívott minden öregdiákot, hogy csatlakozzon, vegyen részt a szövetség munkájában, járuljon hozzá ötleteivel, elképzelésivel az eredményes együttműködés érdekében. Végezetül Horváth Marcell ünnepélyesen megnyitotta a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium első, hivatalos Öregdiák Találkozóját.

A rövid ünnepség zárásaként Dankházi Gergely, az EKG Öregdiák Szövetség nevében a Találkozó emléklapját átadta az igazgatónőnek. Majd kezdetét vette az Öregdiák Találkozó, ahol az öregdiákok és volt tanáraik kötetlenül beszélgethettek és megoszthatták egymással élményeiket, mindenki önfeledten szórakozhatott felelevenítvén régi iskolás emlékeit egészen az éjféli zárásáig. Találkozó alatt az éhség csillapításáról a Gimnázium 1687 Alapítvány támogatásával működő büfé gondoskodott illetve hangulatos teaház várta vendégeit.

Egy nagyon jól megszervezett, hangulatos találkozónak lehettünk résztvevői, amely előreláthatólag egy szép hagyomány kezdetének tekinthető. Az Öregdiák Szövetség egy nemes kezdeményezést indított útjára, amely várhatólag eredményesen kivirágzik.

2010. évi Öregdiák TalálkozóVissza a(z) Öregdiákok oldalra
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
hétfő (december 6.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
szombat (december 11.)
Munkanap
hétfő (december 13.)
Lelkinap
hétfő (december 20.)
Osztálykarácsonyok délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)