Vissza a nyitóoldalra

A frankofón verseny

2015. március 2.

A frankofón szó a franciául beszélő emberek közösségét jelenti. A francia nyelv népszerűsítése érdekében rendezték meg ezt a versenyt tulajdonképpen a francia nyelvvel ismerkedő diákoknak, elsősorban kezdőknek (jellemzően általános iskolásoknak). Mivel mi is kezdők voltunk, ezért a tanárnőnk megkérdezte lenne kedvünk a „kicsikhez” csatlakozni és együtt versenyezni velük.

Azt gondoltuk csak a javunkra válhat minden tekintetben, mert a verseny kapcsán az ismereteinket bővítjük, egymást is jobban megismerjük, és másokkal is barátságokat lehet kötni.

A versenyen tehát olyan országokkal kapcsolatos feladatokat és kérdéseket kaptunk, ahol a francia nyelv a használatos.

A megmérettetés három részből állt: Először egy húsz kérdéssorból álló feladatot oldottunk meg. Igazi csapatmunka volt, mivel a Facebook-on chat-elve oldottuk meg a feladványokat.

A második forduló egy előadás vagy egy plakát elkészítése csoportonként különböző országról. A mi csapatunk Algériát kapta, és a meghatározott feltételekkel beosztottuk a feladatokat, és jól megszervezett csapatmunkában elkészítettünk egy frankó bemutatót Algériáról.

Ezek után izgatottan vártuk a harmadik fordulót, ami az idei évben az EKG iskolában lett megszervezve. Itt „élőben” kellett a csapatoknak egymással versenyezni. Ez volt a megmérettetés legutolsó része és egyben a legjátékosabb is mivel olyan feladatokat oldottunk meg, mint például: kártyavárépítés, kirakós, kaszinózás, ételkóstolás és még számos más, hasonló feladványok.

Míg a feladatokra kiosztott pontokat összesítették, különleges francia ételeket szolgáltak ki nekünk. Az eredmény kihirdetésen nagy meglepetésünkre és nem kis örömünkre megtudtuk, hogy a mi csapatunk lett az első helyezett és nyereményünk egy csoportos kupon az Á table étterembe 6000 Ft értékben, amit az év utolsó napján használtunk fel, mivel ezen a napon külön szilveszteri meglepetéssel is kedveskedtek a vendégeknek.

Mindent összevetve nagyon örülök, hogy részt vehettem a versenyen, mert nem csak a sütiket nyertük meg, hanem sikerült egy jól működő csapatot is „megnyerni”.

 

                                                                                                          Mihalovits Anna 9d.

Kerületi ping-pong versenyVissza a(z) versenyek oldalraDiákolimpia Budapesti elődöntő
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)