Vissza a nyitóoldalra

24 órás kosárlabda bajnokság

2011. november 20.
Rendhagyó módon nem a csapatok közötti mérkőzéssel indult a bajnokság, hanem a legfiatalabbak és a legöregebbek közötti rangadóval. Azaz a 7. a osztály több csapata próbálta megakadályozni a tanári csapat összeszokott, tetszetős, közönségszórakoztató játékát. Majd a nyolcadikosok is próbálkoztak, de a jelentős rutinnal bíró „ Tanárock” csapatot ők sem tudták megállítani.
A délután során osztályok közötti rangadókkal folytatódott a bajnokság, majd délután három órától megindult az igazi vetélkedés. A nevezett csapatok körmérkőzések során döntötték el, hogy ki a legjobb. Több mérkőzésen csak az utolsó másodpercek döntöttek a győztes kilétéről.
Az éjszakai mérkőzésekre volt aki pizsamában érkezett, de akadtak olyanok is, akik a fáradtságot legyőzve egész éjszaka játszottak, bíráskodtak vagy szurkoltak, esetleg jegyzőnek álltak, netán a keverőpult mögé ülve a mérkőzések közötti szünetekben zenét szolgáltatott a szép számú szurkolóseregnek.
A bajnokág során többször szendvicseket kaptak a résztvevők, s frissítő ásványvíz is folyamatosan a rendelkezésükre állt. 
Reggel már mindenki az utolsó mérkőzésre várt, hogy végre az eredményeket is kiderüljenek. A gyors pakolás, rendrakás után erre is sor került. Az okleveleket és a tárgynyereményeket pedig a januári tanulógyűlésen kapták meg a résztvevők.
A bajnokság végén a résztvevők fáradtan, néhányan kialvatlan szemekkel, de boldogan indultak haza, hiszen egy remek hangulatú sportversenyen vettek részt, s többek szájából is elhangzott, hogy jövőre ismét pályára lépnek, s megpróbálják legyőzni az idén verhetetlen tanári csapatot.

Eredmények

Kicsik (7-9. osztály)
  1. Kambüszész
  2. Éhes Cápák
  3. Basketball Forever

Nagyok (10-12. osztály)
  1. Négykerekű Tricikli
  2. No Name
  3. BKV Ellenőrök
  4. Álarcosok
  5. 11.B
  6. Tanítványok
  7. Sákruhovi Crew

Hatalmas bravúr a sakk diákolimpiánVissza a(z) versenyek oldalraIskolai Ping-pong Bajnokság
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
csütörtök (május 26.)
Testnevelés gyakorlati vizsga
hétfő (május 30.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. B osztály
június 2-június 3.
Osztálykirándulás
június 2-június 3.
Osztálykirándulások
június 3-június 8.
Erdélyi zarándoklat: 7. A, 8. A, 9. A és a 11. E
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)