Vissza a nyitóoldalra

Tanáraink elismerése

2019. július 2.
Endrédi Józsefné igazgatónőt munkája elismeréseként Budavár polgármestere terjesztette fel díjazásra a Fővárosi Közgyűlésnek. A Várnegyed, a kerület újságja erről ezt írja: „A Fővárosi Közgyűlés Bárczy István díjat adományozott Endrédi Józsefnének kiváló szakértelemmel és emberséggel végzett igazgatói munkája, valamint példamutató szakmai tevékenysége méltó elismeréseként.

 

 

Berthóty László tanár úr 20 éve az iskola meghatározó személyisége. Kiváló latin és hittantanár, aki szakmai rajongással és azzal a biztos tudattal tanít, hogy hatalmas értéket ad át diákjainak. Tanulmányi megmérettetésekre - OKTV és Ábel Jenő versenyre is – rendszeresen felkészített diákokat, többször bejutottak a döntőbe is. Latint évekig tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatóinak is.

Osztályfőnök volt apai szeretettel és szigorral, majd 8 éven át a gimnázium igazgató-helyettese szeretetteljes igényességgel.

Katolikus életvitele, hiteles keresztény családi és iskolai élete, állandóan adásra kész baráti segítőkészsége, munkabírása, precizitása, kiváló szakmai vezetői képességei alapján példa mindannyiunk számára.

 

 

Almási János matematika-fizika szakos tanári és osztályfőnöki teendőket lát el. Többször szervezett „Fizibusz” energiajárat előadást a fizika tantárgy népszerűsítése érdekében. Jártas a tehetséggondozásban, sokféle versenyre készíti fel diákjait. Tavaly tanítványával, Nyéki Mónikával az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyen fizikatörténeti részből országos I. helyezést, összetettben 17. helyezést ért el. Novemberben részt vettek Munkácson a 25. Jubileumi Bolyai János Nemzetközi Matematika versenyen, ahol kiemelkedően jól szerepeltek és az I. és III. helyezéssel tértek vissza. Matematikából a Zrínyi és Bolyai versenyeken is minden évben több diákkal indul, s vállalhatóan jó eredménnyel végeznek.

Fizika fakultációja nagyon népszerű, sokan érettségiznek fizikából közép és emelt szinten is.

Iskolánk hírnevét öregbítik az olyan sikeresen megírt és elvégzett pályázatok, mint idén például a Science on Stage 2018. Nagy sikerrel mutatta be tanár úr a „Fények, színek, energia” nevű projektet Szegeden.

 

 

Vajda Tamás tanár úr 2000 óta tanít a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, történelem és német szakos, a kezdetektől folyamatosan osztályfőnök és kollégiumi nevelő tanár is. Több éve ő a humán munkaközösség vezetője, ő a felelős az iskolai ünnepélyek és a humán tanulmányi versenyek előkészítéséért. Szaktárgyait lelkesen és eredményesen tanítja. A tehetséggondozó munkában fáradhatatlan, sok délutáni órát tölt együtt diákjaival a versenyekre való tanulással.  Idén egy 11. osztályos növendéke, Breznay Richard a történelem OKTV országos döntőjében a - 25 felvételi többletpontot érő - 25. helyet érte el.

 

 

Mészárosné Bohuss Ildikó a tanítás mellett évek óta három nagy munka főszervezőjeként vált ismertté. A legrégebbi a paksi kirándulás megszervezése a 11. osztályos diákoknak, majd a pályaorientációs nap rendszerének kidolgozása és megszervezése, a harmadik pedig a gólya nyílt nap az újonnan felvett diákok ismerkedési délutánjának megszervezése.

 

 

  Koplányi Karolina tanárnő, az idegen nyelvi munkaközösségbe hozott tavaly új színfoltot, aki sok változatos programot igyekezett már második éve meghonosítani az iskolában. Ugyancsak neki köszönhetjük a nyelvvizsgások nyilvántartását a dicsőségfalon, így reméljük, hogy egyre többen igyekeznek a nyelvvizsgák megszerzésére, s ezzel felkerülni az ő általa szerkesztett dicsőségfalra a lépcsőfordulóban.

 

 

Pácz Tamás tanár úr évről évre megszervezi az Állatok világnapján az állatkerti programot és vetélkedőt, a decemberi bécsi kirándulást és egyik fő szervezője, kísérője a csíksomlyói zarándoklatnak. A határon túli pályázatok írásában is oroszlánrészt vállal. Az iskolai focibajnokságot is ő szervezi és vezeti, valamint a fővárosi katasztrófavédelmi vetélkedőre is ő készít fel diákokat, ahol minden évben eredményesen szerepelnek.

 

 

Farkas Tamás tanár úr az egyházmegyei hittanversenyre fogja össze az iskolai szervezést évek óta, sokszor nyertek csapatai, így idén is, valamint a Karizmák Ünnepére is ő állítja össze az iskolai programot, melyben a kiválasztott és jelentkező diákok segítségével minden pünkösdhétfőn képviseli az iskolát. Emellett jelentős osztályfőnöki és kollégiumi nevelőtanári munkát végez évek óta.

 

 

Gólyanapjaink – 7.bVissza a(z) programok oldalraTáncszínház a 9.D-ben
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)