Vissza a nyitóoldalra

Tájékoztató a digitális átállásról

2020. március 22.

 

Kedves Szülők! Kedves Diákjaink!

Szeretettel köszöntünk Mindenkit! Mint ismeretes, iskolánk 2020. márc. 16-tól átállt a digitális oktatásra.

Az első napokban egyeztetés folyt a tanárok között, szerdán az osztályfőnökök és osztályuk közt, majd csütörtökön beindult az órarend szerinti oktatás.

Iskolánk a Google Classroom felületét használja egységesen, melyben minden tantárgy számára kialakítottunk egy virtuális osztálytermet. Itt lehetőség van a tananyagok közzétételére, üzenetváltásra, beadandók, házi feladatok megoldására és beküldésére. Természetesen tanáraink egyéb csatornákat is használhatnak a tanulókkal való kapcsolattartásra.

A diákok az eredeti órarend szerint, de rövidített órák során kapják meg naponta a tananyagot. A 12.-es tanulóknak csak a kötelező érettségi tárgyak, testnevelés és a fakultációk maradtak meg az órarendjükben. A szaktanárok lehetőségeik szerint tarthatnak kontaktórákat, vagy átküldhetik a tananyagot a Classroom felületén. A kontaktórák „csengetési rendje” itt tekinthető meg.

A Mozanaplóban továbbra is könyveljük az érdemjegyeket, ill. működik az üzenetküldő funkció. Kérdés, megbeszélnivaló esetén szívesen állunk rendelkezésükre, bátran keressék meg az illetékes osztályfőnököt vagy szaktanárt a Mozanaplón keresztül, vagy más, megadott elérhetőségén!

Az első hétvégén köszönettel tartozunk valamennyiüknek. Az a tapasztalatunk, hogy szinte minden diákunk komolyan veszi ezt a megváltozott tanítási munkarendet. Ebben nagy segítség számunkra a szülői támogatás is, melyre különösen a fiatalabb korosztályoknál még nagy szükség van.

Remélem, hogy a hétvége pihenéssel telt el valamennyiüknek és a következő héttől újult erővel folytatjuk a közös munkát a digitális világban.

Ebben kérjük továbbra is az együttműködést, valamint imájukat hazánk és a világ betegeinek gyógyulásáért.

 

Vissza a(z) nyitva tartások oldalraTantermen kívüli, digitális munkarend
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)