Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Nagyszombat

2018. március 31.

Nagyszombat a várakozásé. A názáreti ház máriás csendjét idézi. A készület ideje. Az apostolok kétség és félelem, a hatalom számítgatás és erőszakos féltés, az őrök hazugság és korrupt részegség között töltik a napot.

Nagypéntek

2018. március 30.

Nagypénteken a keresztúton arcra zuhanó Krisztus mellé mi magunk is arcra borulunk. Cur Deus homo? Miért lett Isten emberré? Ezért. Isten lesz emberré porba alázottságában, megalázottá kevélységünk miatt. Kiüresítette önmagát: de már nemcsak Istenhez, hanem emberhez sem hasonlít. Csak fájdalom. A fájdalmak férfia. Mindent – egészen a halálig. Mégpedig a kereszthalálig. A végtelen Isten végtelen távolságba kerül Fiától. Így kerül mindenki történelme közéjük, így teljes a Megváltásunk.

Nagycsütörtök

2018. március 29.

Nagycsütörtökön Egyházunk Krisztus asztalához ül, hallgatja, szemléli és teszi ma is, ahogy a zsidó nép pászkájából az Úr lakomája, az áldás poharából az Ő vérének kelyhe lesz mindnyájunkért. Együtt ünnepelhetjük, ahogy Krisztus örök főpapságából új értelmet nyer a papság, amely szolgálata révén az egész Testet gyógyítja és élteti. Erős jelek, a ránk törő csend, amint a Gloria harangjai elnémulnak, „Ahol szeretet és egyetértés, ott az Isten” – énekeljük a bőrünkön érezhető szolgáló szeretet tapasztalatát a lábmosás alatt.

Jótékonysági komolyzenei és irodalmi est

2018. március 6.

Idén is nagy sikerrel rendeztük meg a februári Jótékonysági komolyzenei és irodalmi estet. Ismét bemutatkozhattak iskolánk zenei és irodalmi téren tehetséges diákjai.  Minden kedves vendégünknek ezúton szeretnénk megköszönni részvételét és támogatását.

Honey Valley Big Band farsangi koncert az EKG-ban

2018. február 7.

A Honey Valley Big Band ismét visszatér, ezúttal Bolba Éva vendégszereplésével február 8-án 19:30-kor
A műsor első felében főleg a Count Basie Big Band műsorából válogattunk néhány énekes dallal kiegészítve. A második részben pedig a Phil Collins Big Band, a Bob Mintzer Big Band és néhány nagyszerű más hangszerelés mellett többek között Barbara Streisand örökbecsű dala, az Evergreen is felcsendül Éva tolmácsolásában. 4 trombita, 4 harsona, 5 szaxofon, a ritmusszekció és egy énekes, minden adott egy különleges farsangi koncerthez.

Jegyek 1500 forintos áron vásárolhatók a helyszínen.

hétfő (augusztus 27.)
Javító- és pótvizsga
08:00
kedd (augusztus 28.)
Tankönyvátvétel (7-9 évfolyamok és a 10. A)
szerda (augusztus 29.)
Tankönyvátvétel (10-12. évfolyamok, kivéve a 10. A)
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)