Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal

2019. április 25.

Mazzag Tímea, a Francia Intézet tanára kreatív foglalkozást tartott március 20-án a kilencedikes franciásoknak. Másfél óra alatt a diákok gyönyörű fotókon keresztül megismerhették a Land Art művészeti irányzat főbb alkotásait és jellemzőit, majd Tímea segítségével ők maguk is alkotókká váltak. A Land Art, mely a Föld anyagaiból és a tájba illeszkedve hozza létre gyakran monumentális installációit, a 60-as évek végén jött létre Amerikában. Célkitűzései közé tartozik a természetvédelem fontosságának tudatosítása. Ezzel a programmal a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódtunk.

Szoboravatás Semmelweis Ignác bicentenáriumára

2019. április 24.

Nagyhét hétfőjén, április 15-én bensőséges ünnepre készülődtek iskolánk diákjai és tanárai. A Semmelweis-emlékév egyik szép eseményeként a tudós orvos hajdani iskolájában – azaz nálunk - avatták, áldották meg a róla készült műalkotást.

A farsang farka a 9.D-ben

2019. április 11.

Osztályfarsanggal búcsúztatta a telet és a farsangi időszakot a 9.D. Néptánc, vetélkedő, karaokee és egyéb nyalánkságok - diákbeszámoló a féléve EKG-s médiaosztály első diákszervezésű programjáról.

Rendhagyó lelki nap, Osonóval

2019. április 9.

A 9.D lelki napja nem ért véget a nőtincsi diakónussal, Miklovicz Lászlóval közös beszélgetéssel-imádkozással töltött délelőtt végeztével. Délután a diákoknak, este a szülőknek mutatta be díjnyertes előadását az erdélyi Osonó Színház. A családok problémáit górcső alá helyező, megrázó előadásról a szülők és a gyerekek is beszámolnak...

"A legszínházibb előadás"

2019. április 8.

Kitüntető oklevelet nyert a 9.D osztály a József Attila Színház színpadán az Ádámok és Évák ünnepe alkalmából. Az ember tragédiájának színeit 15 iskola diákjai mutatták be, köztük iskolánk kezdő médiaosztálya. Az EKG évek óta más-más osztállyal hozza el a kiemelt minősítések valamelyikét. Gratulálunk az idei résztvevőknek! Hogy látta a három hónapos projektet egy szülő, egy diák vagy a felkészítő tanár? Milyenek voltak az előadás előtti utolsó pillanatok? Hogyan fest mindez végzősünk, Knapecz Máté (12.D) objektívjén keresztül? Most minden a honlapon! 

szerda (augusztus 21.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
augusztus 27-augusztus 28.
Tankönyvosztás
kedd (augusztus 27.)
Javító- és pótvizsga
08:00
hétfő (szeptember 2.)
Évkezdés az iskolában
12:00
Veni Sancte
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)