Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Gólyanap a hetedikes újoncoknak

2018. szeptember 10.

A latin mondás szerint (Bonus vir semper tiro.) a jó férfi mindig gólya, vagyis kezdő. Az újonnan besorozott katonákat is ezzel a megnevezéssel illették Rómában a veteránok, és ez a hagyomány öröklődött át a mi korunkra is – kicsit másként, hiszen az iskola nem hasonlítható össze a hadsereggel. A mi gólyáink számára is tartottunk egy beavatást, játékos ismerkedő délelőttöt, hogy a tanulást már otthonos környezetben, ismerősök között kezdhessék.

2018-as gólyanap

2018. július 8.

2018. március 9-én játékos vetélkedőn vehettek részt jövendőbeli gólyáink, szüleik pedig élvezhették iskolánk vendégszeretetét. De ki hogyan látta?

Irodalmi kávéház

2018. július 6.

2018. április 19-én, 13 órától gimnáziumunk dísztermében ismét megnyitottuk az immár hagyománnyá vált irodalmi kávéházat.

Pedagógusaink elismerése

2018. június 21.

Június első hétvégéjén ünnepli hagyományosan a társadalom a pedagógusokat. Ez alkalomból a Budavári Önkormányzat köszöntötte a tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért diákok felkészítő tanárait. Iskolákból idén Keszey Balázs és Varga Sándor tanárurak vehették át munkájuk elismeréseként a Díszoklevelet.

És idén a Nemzeti könyvtár már másodszor ajándékkönyvekkel kedveskedett kiváló munkát végző pedagógusoknak munkájuk elismeréséül.

A kamaszkor elviselhetetlen könnyűsége

2018. június 3.

Május 29-én a Spirit Színházban „The unbearable liteness of being teen” címmel elgondolkodtató és egyben szórakoztató színdarabot láttunk angol anyanyelvű drámacsoport előadásában. Köszönjük a lehetőséget! 

hétfő (október 15.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
szerda (október 17.)
1949 előtti öregdiákok találkozója
10:00
csütörtök (október 18.)
Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért
09:00
péntek (október 19.)
Megemlékezés az 1956-os forradalomról
szombat (október 20.)
Szalagavató bál
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)