Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Médiatagozat

RENDKÍVÜLI KIADÁS! Exkluzív interjúnk a Viszkissel

2019. február 6.

Ambrus Attilával készített háromnegyed órás portréinterjút két médiatagozatos diák, Petrovics Sára szerkesztő-riporter és Kolozsi László operatőr. A beszélgetés huszonegy perces, vágott változatát adjuk közre most e fórumon. Szerkesztőségünk az elmondottak számos állításáról másként gondolkozik, ugyanakkor szerintünk alkalmat kell adnunk arra, hogy oldalunk látogatói más véleményekkel is megismerkedhessenek. 

ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁN AZ EKG!

2018. december 22.

Egy kattintás - és meglepetés vár! 

Különdíj az Országos Középiskolai Filmszemlén!

2018. november 29.

Az Emberek – a 10.D-s Csordás Bernadett és Mihók Júlia filmje – különdíjat nyert a 14. Országos Középiskolai Filmszemlén. A hatperces alkotás négy, iskolába induló diák „roadmovie”-jának a története. A zsűri a film üzenetét, a belőle sugárzó szeretetet értékelte magasra, dicsérve a sztorit, a szerkezetet és a befektetett munkát. Balogh Judit zsűritag szerint a 21. század a nőké, ezért jogos a dupla gratuláció a két rendező-operatőr-vágó lánynak!  

A világ mozgatórugója (egy diák gondolatai)

2018. augusztus 16.

Mi hajtja a hatalmas óraműt, amit mi világnak hívunk? Ezt a kérdést tette föl magának az immár 11.D-s Portik-Lukács Rajmund, miután a nyáron elolvasta Az ember tragédiáját. (Madách Imre műve szerepel a kötelező olvasmányok listáján.) Aztán, bevallván, hogy magától sose olvasta volna el, kisesszében reflektált  az emberiségkölteményre, azaz adott választ saját kérdésére. Szerinte a világ mozgatórugója a vágy, amely beteljesítéséhez kitartás és akarat szükséges. 

Egri + Garamvölgyi + Oláh = 3 x OKTV-döntő!

2018. június 5.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében latinból a 11.B-s Oláh Anna 5., mozgóképkultúrából és médiaismeretből Egri Vitéz 10., filozófiából Garamvölgyi Dávid 22. lett! Utóbbi két diákunk a 12.D osztály érettségiző tanulója. (Osztályfőnökük, Keszey Balázs kiemelkedő felkészítő tanári tevékenységéért, tanítványai kiváló eredményeiért pedagógusnap alkalmából a Budavári Önkormányzattól kapott elismerő oklevelet.) Hogy mit gondol most Vitéz és Dávid? Akit érdekel, kattintson a Részletekre: három és fél percben elmondják! 

hétfő (május 27.)
Reggeli zsolozsma a 10. d osztállyal
07:25
szerda (május 29.)
Matematika évfolyamdolgozat 7.,9.,11. évf.
Országos kompetencia mérés a 8., és a 10. évfolyamon
péntek (május 31.)
Fakultációkra való jelentkezés határideje - 11.évf.
Nyelvválasztás határideje a 10.a,b osztályokban
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)