Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Média osztály

Az ország „legmédiásabb” gimnazistái között

2018. február 10.

A médiatagozatos 11.D diákja, Petrovics Sára kommunikációból harmadik lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcs-Ész országos tanulmányi versenyén! A verseny két írásbeli és egy szóbeli fordulóból állt. A szóbelin Sára tizenöt perces prezentációjában az EKG honlapját mutatta be, egyebek között egy saját közvélemény-kutatásra, valamint a Google Analytics friss adataira alapozva. 

ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁN AZ EKG!

2018. január 31.

"És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." (Lukács evangéliuma 6,31) 

Újabb EKG-s filmes fődíj!

2017. december 17.

Arany János születésének 200. évfordulójára pályázatot hirdetett az MTVA, a Petőfi TV és Kovács Ákos dalszerző-énekes. A költő egy versét kellett megfilmesíteni. A fődíj: egy rendhagyó irodalomóra a Kossuth-díjas művésszel! A médiatagozatos 10-D-sek több hetes munkával – együttműködve az ugyancsak médiatagozatos 9.D-sekkel és a 11.D-sekkel – első díjat nyertek a pályázaton A kép-mutogató című vers hatperces árnyjátékával, Kassay Júlia rendezésében. 

EKG-s 1. díj az Országos Középiskolai Filmszemlén!

2017. december 11.

Pregun Soma (EKG, 10.D, médiatagozat), valamint Bakró Nagy Olga és Taraczky Mila (mindketten az AKG-ban tizedikesek) Exit c. filmje 1. díjat nyert a 13. Országos Középiskolai Filmszemlén. A háromszereplős, tizenegy perces rövidjátékfilm a drogfogyasztás veszélyeire hívja föl a figyelmet. 

Szenzációs régészeti lelet az EKG falában!

2017. november 30.

Tatarozás közben szóltak az ablakcserélők, hogy találtak valami érdekeset... A DiFiMédia munkatársai (11.D, médiatagozat) azonnal a helyszínre siettek, hogy a különlegességről mielőbb tudósíthassák honlapunk látogatóit. Kérjük, aki a leletekkel kapcsolatban további részletekkel tud szolgálni, keresse Csík Kata riportert és Szőke Heni szerkesztőt a 806-os teremben! 

hétfő (február 26.)
Reggeli zsolozsma a 7. b osztállyal
kedd (február 27.)
Megemlékezés Szécheny Györgyről és az iskolaalapításról
péntek (március 2.)
Keresztúti ájtatosság - 10. évfolyam
Elsőpénteki szentmise a Szent Anna templomban
07:30
Nagyböjti szülői lelkinap
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)