Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Média osztály

Egy vers, egy film, egy díj

2018. április 16.

Különdíjat nyert Zelles Lili (11.D, médiatagozat) a Ferencvárosi Önkormányzat József Attila mindenkiNET videópályázatán az Ülni, állni, ölni, halni című, 1926-os vers mozgóképes földolgozásáért. A harminchárom sort a rendező két osztálytársa, Varga Lili és Garai Gábor mondta el. A pályázatra a költőnél fiatalabb (tehát legföljebb harminckét éves) filmesek küldhettek be műveket: a zsűri az eredetiséget, a kreativitást, a mondanivalót, a vizuális megjelenést és az előadásmódot értékelte. A díjat az alkotó április 11-én, a költészet napjának estéjén vette át a budapesti IX. kerületben, néhány utcányira a költő szülőházától. 

"A mélységből kiáltok Hozzád...":szavalóink sikere

2018. április 15.

Kassay Márton 3. díjat, Garai Gábor különdíjat nyert a Mária Rádió Kárpát-medencei versmondó versenyének döntőjében! A Sanctus Stephanus államalapító Szent István királyunk emlékének tiszteletére hirdettetett meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye együttműködésével magyarországi és határon túli magyar középiskolásoknak. A verseny fővédnöke Dr. Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása volt. A médiatagozatos 11.D-s Márton most Babits Mihálytól, osztálytársa, Gábor Faludi Ferenctől is mondott verset. 

Szó bennszakad, hang fennakad…

2018. április 3.

…és aztán kitör az üdvrivalgás, ahogy a József Attila Színház zsűrije bejelenti: az EKG drámásainak A walesi bárdok feldolgozása nyerte a legjobb előadásért járó díjat az idei Ádámok és Évák ünnepén, megismételve a tavalyi sikert. Sőt, a legjobb női főszereplő díját is az EKG-s Badics Natasa nyerte, Dulai Panna könnyeket fakasztó alakítása pedig külön dicséretet kapott.

Az ország „legmédiásabb” gimnazistái között

2018. február 10.

A médiatagozatos 11.D diákja, Petrovics Sára kommunikációból harmadik lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcs-Ész országos tanulmányi versenyén! A verseny két írásbeli és egy szóbeli fordulóból állt. A szóbelin Sára tizenöt perces prezentációjában az EKG honlapját mutatta be, egyebek között egy saját közvélemény-kutatásra, valamint a Google Analytics friss adataira alapozva. 

ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁN AZ EKG!

2018. január 31.

"És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." (Lukács evangéliuma 6,31) 

péntek (április 27.)
Certamen Latinum - latin verseny
14:30
szerda (május 2.)
12-esek lelki felkészítése
07:30
péntek (május 4.)
Ballagás, hálaadó szentmise a Mátyás templomban
10:00
hétfő (május 7.)
Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi
08:00
Nyelvi évfolyam dolgozat 7-9. évfolyamon
14:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)