Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Médiatagozat

VIGYÁZUNK EGYMÁSRA!

2020. október 8.

Vigyázunk. Egymásra. Együtt. Egymásért. EKG.

Szocioriport-sorozatot publikálnak médiásaink

2020. augusztus 8.

10.D-s médiásaink már szeptemberben mély vízbe kerültek, az újságírás legnehezebb nemével kezdtek ismerkedni: féléves projektmunka során kellett egy-egy társadalmi probléma mélyére ásniuk, riportfilmeket, mélyinterjúkat, dokufotó-sorozatokat készíteniük. Aztán a járvány közbeszólt, így most online alkotótábor keretében rendezik sajtó alá az elkészült anyagokat, és az interneten teszik közzé azokat ezen a linken

Rendhagyó irodalom 4. Vesztegzár a Grand Hotelben

2020. június 12.

Negyedik távfilmjét mutatja be Perdé, azaz az EKG médiatagozatos 9/D osztálya. A tízperces, sokszereplős alkotás Rejtő Jenő (P. Howard) Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének adaptációját ajánlja a Nevetni Vágyó Néző figyelmébe. 

Hegedűs Orsi (12.D), a cica és a karantén

2020. május 25.

Egy, karanténban töltött napjáról számol be tíz, immár médiából is érettségizett diákunk egyike kötelezően beadandó projektmunkájában. Az ötperces dokumentumfilm külön értéke, hogy néhány másodperces fuvolaszólójának is szem- és fültanúja lehet iskolánk honlapjának zeneberát látogatója. 

Rendhagyó irodalomóra 3. Anti Goné

2020. május 20.

A Perdé, azaz a médiatagozatos 9/D osztály - az irodalomból kötelező olvasmányokhoz illő - távfilm-triológiájának harmadik, alig hatperces darabja Szophoklész Antigonéját igyekszik közelebb hozni a Tisztelt Érdeklődő Közönséghez. 

 

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)