Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Média osztály

Egri + Garamvölgyi + Oláh = 3 x OKTV-döntő!

2018. június 5.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében latinból a 11.B-s Oláh Anna 5., mozgóképkultúrából és médiaismeretből Egri Vitéz 10., filozófiából Garamvölgyi Dávid 22. lett! Utóbbi két diákunk a 12.D osztály érettségiző tanulója. (Osztályfőnökük, Keszey Balázs kiemelkedő felkészítő tanári tevékenységéért, tanítványai kiváló eredményeiért pedagógusnap alkalmából a Budavári Önkormányzattól kapott elismerő oklevelet.) Hogy mit gondol most Vitéz és Dávid? Akit érdekel, kattintson a Részletekre: három és fél percben elmondják! 

Mit tesz a Katolikus Karitász?

2018. május 29.

Écsy Gábor pápai káplánnal, címzetes apáttal, püspöki helynökkel, a Katolikus Karitász igazgatójával készített interjút beszélgetés-sorozatának új fejezeteként a riporternek készülő, médiatagozatos Csík Kata. Az érdekelte, mit tesz, és amit tesz, miért teszi a Katolikus Karitász, de közben azt is megtudhatjuk, hogyan lett egy győri diákból pap, és miért szenteli életét annak, hogy segíthessen a nehéz helyzetűeknek, a szegényeknek. Az atya azt is elmondja, mit gondol a középiskolások ötvenórás, kötelező közösségi szolgálatáról.

Egy vers, egy film, egy díj

2018. április 16.

Különdíjat nyert Zelles Lili (11.D, médiatagozat) a Ferencvárosi Önkormányzat József Attila mindenkiNET videópályázatán az Ülni, állni, ölni, halni című, 1926-os vers mozgóképes földolgozásáért. A harminchárom sort a rendező két osztálytársa, Varga Lili és Garai Gábor mondta el. A pályázatra a költőnél fiatalabb (tehát legföljebb harminckét éves) filmesek küldhettek be műveket: a zsűri az eredetiséget, a kreativitást, a mondanivalót, a vizuális megjelenést és az előadásmódot értékelte. A díjat az alkotó április 11-én, a költészet napjának estéjén vette át a budapesti IX. kerületben, néhány utcányira a költő szülőházától. 

"A mélységből kiáltok Hozzád...":szavalóink sikere

2018. május 2.

Kassay Márton 3. díjat, Garai Gábor különdíjat nyert a Mária Rádió Kárpát-medencei versmondó versenyének döntőjében! A verseny Sanctus Stephanus államalapító Szent István királyunk emlékének tiszteletére hirdettetett meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye együttműködésével magyarországi és határon túli magyar középiskolásoknak. A verseny fővédnöke Dr. Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása volt. A médiatagozatos 11.D-s Márton most Babits Mihálytól, osztálytársa, Gábor Faludi Ferenctől is mondott verset. 

Szó bennszakad, hang fennakad…

2018. április 3.

…és aztán kitör az üdvrivalgás, ahogy a József Attila Színház zsűrije bejelenti: az EKG drámásainak A walesi bárdok feldolgozása nyerte a legjobb előadásért járó díjat az idei Ádámok és Évák ünnepén, megismételve a tavalyi sikert. Sőt, a legjobb női főszereplő díját is az EKG-s Badics Natasa nyerte, Dulai Panna könnyeket fakasztó alakítása pedig külön dicséretet kapott.

hétfő (augusztus 27.)
Javító- és pótvizsga
08:00
kedd (augusztus 28.)
Tankönyvátvétel (7-9 évfolyamok és a 10. A)
szerda (augusztus 29.)
Tankönyvátvétel (10-12. évfolyamok, kivéve a 10. A)
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)