Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Lengyel-magyar barátság

2017. október 18.

Iskolánkban minden év októberében idegen szótól hangos a folyosó. Ez nem újdonság, hiszen mindenki tudja, hogy van egy lengyel testvériskolánk, melyből a diákok időnként meglátogatnak minket. De vajon hogyan töltik itt idejüket? Ebbe nyerünk most betekintést…

Aquincumban járt az ősz

2017. október 9.

Október 4-én Aquincumba mentünk a 9-10 évfolyam latinosaival. A régi víziorgona, és az új leletek, a regényes keretek között bemutatott átoktáblák, de a virtuális kultúrtörténeti játékok is hívogattak minket.

A 8.B. családos kirándulása

2017. október 8.

Csodálatos őszi időben, a Pilis hangulatos tájain került sor a 8.B. osztály immáron szokásos őszi kirándulására, amelyen összesen 64 diák, szülő, testvér és tanár vett részt, sőt, még négy kutya is.

Minden út Rómába vezet

2017. október 4.

3 évvel ezelőtt, amikor a latinból érettségizőkkel közös római kirándulásról hazaértünk, a következő szavakkal ért véget az utazásról szóló beszámoló: „Reméljük, hogy megmarad az EKG-ban az a szép hagyomány, hogy a latinosok elmennek egy hasonlóan kalandos és emlékezetes túrára.” Biztosan állíthatom, hogy a mostani út ezt az elvárást maximálisan kielégítette. 

Henye 17

2017. október 4.

17. állomásához érkezett a Devich tanár úr által szervezett állótáborok sora. A sokféle névre (punnyadó, évfolyam, henyélő tábor) hallgató eseményre az elmúlt tíz esztendőben Balatonhenyén került sor, ezúttal 13 diák részvételével. Ezúttal az idő nem végig kedvezett a balatoni nyárnak, de egy élelmes EKG-s mindig feltalálja magát! És milyen finomakat ettünk – aki kíváncsi, jövőre kipróbálhatja.

június 21-június 23.
Beiratkozás
csütörtök (június 21.)
Tájékoztató értekezlet 725. - 12.c mellett működő bizottság
07:30
Tájékoztató értekezlet 723. - 12.d mellett működő bizottság
07:45
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)