Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Bécsi kirándulás 2016

2016. december 24.

Idén már tizenkettedik alkalommal látogattunk el a Bécsbe, hogy ismét megcsodálhassuk a kivilágított Városháza előtti adventi vásárt. S hogy mi volt a meglepetés? S melyik zenekarnak vezényeltek diákjaink? S hogy volt e Kinderpunch? Volt -e ismét újdonság a vásárban? Ezekre a kérdésre is választ kap mindaz, aki tovább olvassa a cikket.  

Anglia – 57 hangra

2016. december 15.

Élményekben és látnivalókban gazdag egy hetet töltött a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium 52 diákja és 5 tanára Nyugat – Angliában október utolsó hetében.  Sokaknak ez volt az első útja Angliába és megismerhettek egy európai, mégis kicsit más világot a könyvek után testközelből. Muszáj volt angolul beszélni a nyelviskolában, a befogadó családoknál, a boltban, a múzeumokban ezért bátrabbak lettek a diákok angolul. Mindenkinek más tetszett a legjobban, de abban egyetértünk, hogy mindannyian nagyon jól éreztük magunkat!

Kirándulás a koronázó városba

2016. november 24.

Magyarországnak a történelem viharai miatt sok fővárosa volt, királyokat is több helyen koronáztak. A török hódítás és a Habsburgok térnyerése alakította ki azt a szokást, hogy a Bécshez közel eső Pozsony is megszerezte magának ezt a kitüntető címet. De nem csak ezért látogatott ide az EKG két osztálya, hanem mivel ez a város sok egyéb üzenetet is hordoz a diákok számára és minden más ide látogatónak is.

Állatkerti beszámoló

2016. november 28.

Már évek óta október elején ellátogatunk az Állatkertbe. Idén is hasonlóan tettünk, s az időjárás is kedvezett nekünk, hiszen, bár hideg volt, az eső nem esett, s néha a Nap is előbukkant a fellegek közül. Arról, hogy még mi történt ezen a délutánon, kérjük, hogy kattintson a részletekre!

Isaszeg 2016. a 7.b. osztály kirándulása

2016. november 2.

A 7.b. (Boldog Sándor István) osztály tanulói, a szülők és testvérek népes csapata 2016. október 16-án Isaszegen járt. A kirándulást a helyszínen, bográcsban főzött ízletes paprikás krumpli és szülő-gyerek focimeccs zárta. A kiváló hangulatú délelőttről készült videót itt nézheti meg.​

vasárnap (augusztus 20.)
Szent Jobb körmenet a Szent István bazilikánál
hétfő (augusztus 28.)
Javító vizsgák
08:00
péntek (szeptember 1.)
Évnyitó, gyülekező az iskolában
14:00
Egyházmegyei Veni Sancte szentmise
18:00
hétfő (szeptember 4.)
Iskolai Veni Sancte
09:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)