Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Római tudományos konferencia

2019. március 5.

Február 3. és 10. között Rómában tudományos konferencián vettem részt, melynek témája a transzhumanizmus és a poszthumanizmus kritikája matematikai, filozófiai és irodalmi megközelítésben. Az eseményt korunk talán legnevesebb latinistája, a Luigi Miraglia által vezetett Accademia Vivarium Novum szervezésében Magnum Miraculum Homo címen került megrendezésre. A neves előadók között szerepelt a Vatikán képviseletében Monsignor Marcelo Sánchez Sorondo, a Pápai Tudományos Akadémia elnöke is.

Kárpáti Zsolt - A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium tanára

POLSKA + ÚJDONSÁG: SZABÓ ANETT UTÓLAGOS ÚTIFILMJE

2018. november 3.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer két nép. Szívüket egy ezredév hosszú, vérzáporban tajtékzó történelme kovácsolta össze. Sok nehézség sújtotta őket, de a béke fennmaradt köztük, és örökké tartó barátság, testvériség szövődött a magyarok és a lengyelek között.

        Tavaly a lengyelek látogattak el hozzánk egy hétre, megcsodálták országunk nevezetességeit. Most mi utaztunk hozzájuk, hol életre szóló élmények és ínycsiklandozó ételek, finom édességek, például karamellák vártak. (És ez így megy már egy évtized óta.)

Tanári kirándulás Munkácson

2018. október 9.

A tantestület augusztus 23-án és 24-én Munkácson járt az igazgatóasszony kezdeményezésének köszönhetően. Idegenvezetőnk az Örökség-díjjal kitüntetett tanár és helytörténész, Popovics Béla volt, akit a tanári karból már többen ismertünk a Hadik-bálnak köszönhetően.

 

Visegrádon a hetedikesek

2018. október 9.

Immáron hagyomány a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, hogy a hetedik évfolyam Magyarország egyik korábbi fővárosába kirándul a Lánchíd Körrel közösen, hogy megismerjék a Duna-kanyart védő fellegvár történetét és természeti kincseit. Természetesen nem maradhattak ki a közösségi programok sem, ennek keretében lehetőség nyílt az arra „érdemesek” hajítógéppel való eltávolítására is…

Kirándulunk!

2018. október 9.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét felkerekedett a 9. B osztály, valamint a hozzájuk tartozó kisebb-nagyobb családtagok, kutyák…

szerda (július 24.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (július 31.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 7.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 14.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 21.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)