Vissza a nyitóoldalra

KIDS Országos szertorna verseny

2019. április 8.

Idén a KIDS szertorna versenyen iskolánk három csapattal indult: a 3.-4. korcsoportban lányok, és az 5.-6. korcsoportban lányok és fiúk. A kisebb lányoknál az előírt gyakorlattal, míg a nagyoknál az előírt gyakorlatot bónusz elemekkel kiegészítve lehetett több pontot szerezni.
A kicsik versenyével kezdődött a verseny, 9 órakor. A közös imádság után Magó Kinga megnyitotta a 26. KIDS Kupát! Nagyon sok csapat jött el, az 1.-6. korcsoportokból fiúk és lányok, és számos iskola tanulói mérték össze tudásukat. Először a 3.-4. korcsoportos a fiúk és a lányok kezdtek, mi is köztük voltunk. Mivel a tornacsarnokban zajlott a küzdelem, párhuzamosan tudott haladni a fiú és lány verseny. Mi ugrással kezdtünk, majd a gerenda- és a talajgyakorlat bemutatása történt. Csapatunk András Viktória, Tessely Borbála, Bata Emese, Kovács Kinga felállásban versenyzett. A lányoknak három fordulós volt a verseny, olyan sok csapat volt. Nagyon ügyesek versenyeztek a lányok, durvább hibát nem vétettek. 
Ezután az 1. és 2. korcsoportosok között nem indult csapatunk, de délután jöttek az 5.6. korcsoportos lányok, a   Gallay Gabriella, Fenyák Orsolya, Bizey-Nagy Gabriella és Szakály Anna összeállításban. A lányok négy szeren: ugrás, felemáskorlát, gerenda, talaj szersorrendben versenyeztek. Minden szeren a diákolimpia előírása szerinti gyakorlatot kell bemutatni, két bónusz elemmel kiegészítve. A csapat minden tagja, minden szeren legalább egy, de inkább két bónusz elemet tett a gyakorlatába: ez a gerendán bukfencet és kézenátfordulást jelentett, felemáskorláton kelepforgást a magas karfán, és malomforgást az alacsony karfán, ugráson kézenátfordulást. Szóval nehéz elemeket kellett bemutatni a lányoknak, de nagyon szépen versenyeztek! Így csapatban a 3. helyet szerezték meg! Egyéni összetett versenyben pedig Szakály Anna 2. helyen végzett! Sőt, volt szerenkénti döntő, itt felemáskorláton voltunk eredményesek, mert 1. helyen Szakály Anna végzett, 2. helyen Gallay Gabriella! Szép volt lányok!!! Gratulálok!
Végül az 5.-6. korcsoportos fiúk következtek Szlávik Bence, Portik-Lukács Rajmund, Rózsahegyi Kristóf, Bata Álmos, Kravalik Bertalan összeállításban. Talaj, gyűrű, ugrás, korlát szersorrendben versenyeztek a fiúk, szintén bónuszos gyakorlattal: ez kézenátfordulást jelent talajon és ugráson, szaltót talajon, korláton felkarállást és vetődést 180 fokos fordulattal, gyűrűn húzódás-tolódást és leterpesztést. A fiúk nagyon sokat készültek, és jól sikerültek a gyakorlatok, ez a 4. helyre volt elég.

Gratulálok mindhárom csapatnak! Nagyon ügyesek voltatok! Köszönöm Hamvas Márk segítségét!

Gyulainé Poczik Zsuzsa

Torna Diákolimpia Országos ElődöntőVissza a(z) versenyek oldalraNyelvi Verseny 2019
szerda (július 24.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (július 31.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 7.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 14.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 21.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
KIDS Országos szertorna verseny
2019. március 26.
73 darab kép
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)