Vissza a nyitóoldalra

Diákolimpia Országos Döntő Szertorna

2017. május 19.

Az idei utolsó megmérettetésre készültünk a lányokkal a Diákolimpián. Ide csak az ország legjobb iskolai csapatai jutnak el, és büszkeséggel tölt el, hogy nekünk is sikerült! Ez már önmagában is óriási eredmény! Nagyon köszönöm, lányok, a lelkesedést, kitartást! Büszke vagyok Rátok!

         Végigmeneteltük a selejtezőt, területi, Budapesti, végül az országos elődöntőt, hogy eljuthassunk a döntőig, ami vasárnap, a háromnapos ünnep közepén zajlott a Tornacsarnokban. Ismerős terep, sok versenyen voltunk már itt. A nevezés, igazolás után a KSI-ben melegítettünk, majd 13:15-kor szólítás felemáskorláton. Nagyon szép gyakorlatokat mutattak be a lányok, szinte mindenki 9.0 pont felett kapott, sőt 9.5-ös gyakorlatunk is volt. Szinte hibátlan! Az egész mezőnyben nem láttam jobb pontszámot! Ezután ugrás következett, ahol a bokaszalag szakadások ellenére is mindenki bemutatta a két ugrását, itt is a legjobb pontszám 9.5 volt! Gerendán apróbb billegések voltak csak, de gyönyörű kézállások és mérlegállásokat mutattak be a lányok, itt legjobb pontszám 9.1 volt. Végül a zenére bemutatott talajgyakorlat következett. Az előző versenyünk után versenybírói tanácsot kértem, hogyan lehetne még szebb és értékesebb a gyakorlatunk. Ennek köszönhetően javítottunk a talajgyakorlaton is, több 9.0 pont feletti gyakorlat és két 9.2 pontos gyakorlatot is láthattunk lányainktól!
         Összességében gyönyörűen dolgoztak a lányok, az eredményhirdetéskor többen meg is dicsérték a csapatot: a pontszerző 6. helyen végeztünk. A csapat tagjai: Gallay Gabriella, Bizey-Nagy Gabriella, Szakály Anna, Csernus Fanni, Somló Anna, Gyulai-Sárdi Diána.
          De hogy ne maradjunk most sem érem nélkül, Gyulai-Sárdi Diána egyéni összetettben bronzérmet szerzett, 37.300 ponttal, ami azt jelenti, hogy Ő Magyarország 4. legügyesebb amatőr leány tornásza, „F” csapatunk pedig az ország 6. legjobb amatőr leány torna csapata! További egyéni helyezések: 22., 29., 37., 42. és 56.

Gratulálok, lányok! Köszönöm szépen!

Gyulainé Poczik Zsuzsa    

Minitramp diákolimpiaVissza a(z) versenyek oldalraKerületi röplabda Diákolimpia - 5. korcsoport fiúk
péntek (április 27.)
Certamen Latinum - latin verseny
14:30
szerda (május 2.)
12-esek lelki felkészítése
07:30
péntek (május 4.)
Ballagás, hálaadó szentmise a Mátyás templomban
10:00
hétfő (május 7.)
Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi
08:00
Nyelvi évfolyam dolgozat 7-9. évfolyamon
14:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)