Vissza a nyitóoldalra

Bécsi kirándulás 2016

2016. december 24.

A tavalyi évekhez hasonlóan az idei bécsi kirándulásunkon ismét megtöltöttünk egy emeletes buszt. Kora reggel népes diáksereg gyülekezett az iskola előtt, s reggel hatkor már útra is keltünk. Idén egy új meglepetéssel színesedett a program, hiszen Kittsee település csokoládégyárába látogattunk el. A látogatói folyosóról megtekintettük a csokoládégyártás folyamatát, ezután pedig a Csokoládé Csárdában vásárolhatott, kóstolhatott mindenki a különféle alakú, színű és ízesítésű csokoládékból.

Utunkat folytatva elérkeztünk az osztrák fővárosba, persze a buszon meghallgattuk diákjaink előadásait a bécsi nevezetességekről. Örömmel hallgattam a német nyelvű előadásokat! Buszunkat elhagyva elsétáltunk a Stephansdomig. Miután a csodaszép gótikus templomot kívülről, belülről megtekintettük, s beleszippantottunk a Kärtner Strasse karácsonyi hangulatába, a Zene Házához sétáltunk. Itt négy szinten kalandozhattunk a zene labirintusaiban, hallgathattuk a híres zeneszerzők műveit, s volt, aki a Bécsi Filharmonikusok Zenekarát is dirigálta. Ki több, ki kevesebb sikerrel. Ha kedvünk támadt a bécsi klasszikusok mestermunkáinak modern feldolgozását is meghallgathattuk, de zenét is szerezhettünk, sőt a schönnbrunni nyári illetve a bécsi újévi koncertek hangulatát, dallamait is átélhettük.  Az élménytúra után Kastner Dorina adott zongorakoncertet a hallban kihelyezett hangszer segítségével, amit más is szabadon kipróbálhatott.

Délután a Hofburg kertjén átsétálva már láttuk a Városháza tornyát. Az elmaradhatatlan csoportkép után a Burgtheaternél már észrevettük, hogy idén is újdonsággal szolgál a vásár, hiszen a tér egyik részén, a fák közötti kis utakon szabadtéri korcsolyapálya is üzemel. A Kinderpunch is elmaradhatatlan része a Vásárnak, s a megújult bögrének is mindenki nagyon örült. A vásárban a diákok kettesével-négyesével járták a különböző bódékat, s vásárolgattak, nézelődtek. A kimerítő nap után kora este szálltunk buszra, s szinte meg sem álltunk Budapestig. Az élményekkel feltöltődött diákok közül többen már a jövő évi kirándulás programjáról érdeklődött. Egyet ígérhetek, rajtam nem fog múlni, hogy jövőre az adventi időben ismét ellátogassunk Bécsbe!  

Nyelvtanfolyam Dél-Angliában 2017Vissza a(z) kirándulások oldalraAnglia – 57 hangra
kedd (május 2.)
Reggeli zsolozsma a 10.B osztállyal
12-esek lelki felkészítése
07:30
péntek (május 5.)
Ballagás - szentmise és ünnepség a Mátyás templomban
09:30
vasárnap (május 7.)
Bérmálás - a szentmisét a Szent Anna templomban Dr. Erdő Péter bíboros úr celebrálja
18:00
hétfő (május 8.)
Magyar írásbeli érettségi vizsga
08:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)