Vissza a nyitóoldalra

Bécs 2019

2020. február 1.

 

A bécsi kis utunk, ami igazából nagy volt

December 13-án, pénteken kora reggel az EKG iskola jó néhány diákja buszba szállt, és Bécs felé vette az irányt. Az út elég hosszúnak tűnt volna, de szerencsére jött velünk Vajda Tamás tanár úr, aki fekete-fehér némafilmjeivel elszórakoztatott minket, így hamar eltelt az idő.

Megérkeztünk az első megállóhelyünkre, a Technikai Múzeumba, ahol a legkülönbözőbb témájú kiállításokat tekinthettük meg. A kiállításokat fakultatív módon járhattuk körbe, így mindenki a saját érdeklődésének megfelelő részét nézhette meg a múzeumnak. Ezután következett egy meglepetés állomás, ami a Riesenrad, azaz a bécsi Óriáskerék volt, ahonnan beláthattuk Bécs egész városát. Majd onnan átsétáltunk a Stephansdomhoz, ahol egy kis időt eltöltöttünk. Egy újabb sétával a híres bécsi vásárt (Chriskindlmarkt) látogattuk meg. Kezdésnek a vásárban kaptunk egy bögre meleg karácsonyi kinderpuncsot, ami felmelegített minket. Megkóstolhattunk új dolgokat, vehettünk szuvenírt barátainknak, családunknak. Ezekkel a programokkal egy eseménydús napot töltöttünk el Bécsben.

Nagyon hálásak vagyunk Igazgatónőnknek, Endrédi Józsefnének, Szente-Bellosevich Gabriella tanárnőnek és a kirándulás főszervezőjének, Pácz Tamás tanár úrnak.

 

Csuka Anna 9.c

 

 

Állatkerti látogatás 2019.Vissza a(z) kirándulások oldalraPápai Bázisrepülőtér-látogatás
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)