Projekt záró rendezvény

2011. február 28-án megrendezésre került a pályázat útján, az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok keretében Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával megvalósuló a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium épületének infrastrukturális korszerűsítését biztosító projekt záró rendezvénye.

Az ünnepélyen részt vett az egyház és az állam több prominens személyisége, köztük Gelsey Vilmos, aki anyagi hozzájárulásával az általa alapított Egyetemi Katolikus Gimnázium Alapítványon keresztül biztosította a fejlesztés saját forrását, valamint Kiss-Rigó László püspök és Dr. Nagy Gábor Tamás a Budavári Önkormányzat polgármestere. Továbbá jelenlétükkel emelték az eseményt az iskolánk tanárai, volt növendékei, támogatói, a résztvevő vállalkozók, a Váti Nonprofit Kft., mint a projekt Közreműködő Szervezetének képviselői, hogy együtt ünnepeljük az iskola felújítását célzó beruházás zárását.

Simó Balázs a Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatáságának főosztályvezetője, mint a Végrehajtó szervezet képviselője nyitotta meg a rendezvényt, hangsúlyozva büszkeséggel tölti el a sikeres projekt keretében megszépülő, energiatakarékossági és környezetvédelmi hatékonyságot elérő iskola.

A tanulók műsorát követően Endrédi Józsefné igazgató asszony mondott köszönetet a projektben résztvevő személyeknek, valamint Laki Péter a Laki Épületszobrász Zrt. vezérigazgatója mutatta be a fejlesztéseket. Az ünnepséget Raskó György közgazdász, az Egyetemi Katolikus Gimnázium Alapítvány kuratóriumának elnökének beszéde zárta.

Legvégül a vendégek a projektmenedzser cég képviselőinek vezetésével körbesétáltak az épületben és megtekintették az építési tevékenység eredményeit.

A projekt Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával valósul meg az EGT Finanszírozási Mechanizmusok keretében