Pedagógusaink elismerése

 

 Június első hétvégéjén ünnepli hagyományosan a társadalom a pedagógusokat. Ez alkalomból a Budavári Önkormányzat évről évre minden iskolából két pedagógust szokott jutalmazni. Idén is meghitt ünnepség keretében köszöntötte a kiváló munkát végző, valamint a tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért diákok felkészítő tanárait. Iskolánkból idén Koncz Ágnes és Lakihegyi Viktória tanárnők vehették át munkájuk elismeréseként a Díszoklevelet.

 

Koncz Ágnes ajánlása

Koncz Ágnes matematika szakos tanárnő 2018-ban költözött családjával, férjével és két gyermekével Budapestre, azóta tanít iskolánkban. Előtte Vásárosnaményban, szülővárosában dolgozott sokféle iskolatípusban, s így óriási pedagógia gyakorlatra tett szert. Érkezésekor rögtön osztályt is kapott, egy végzős osztályt hagyott rá az iskolánkból akkor távozó előző kollega. Azok után ismét kapott egy új hatévfolyamos osztályt, akik jelenleg már 11-esek. Kiemelkedő rátermettsége az osztályfőnöki munkában folyamatosan tapintható volt, így két év után az osztályfőnöki munkaközösség vezetését rábíztuk, amit azóta is közmegelégedéssel, lelkesen végez.

Mesterfokozatot ért el az életpálya besorolásban. Matematika tanításában is fáradhatatlan, felzárkóztatásban és tehetség gondozásban is kiemelkedő munkát végez. Minden évben tanítványai szép számmal vesznek részt a matematika versenyeken. Iskolai, egyházmegyei, kerületi versenyekre készít fel diákokat. Az iskolai korosztályos versenyeket is mindig az ő csoportjának diákjai nyerik.

Az iskolai közösségi élet egyik legfontosabb szereplője, hihetetlen munkabírással rendelkezik. Gyorsan átlátja a feladatokat, ügyes szervező munkájának eredményét az iskolai élet minden területén látjuk.

Az iskola köszönettel tartozik neki példamutató, hazaszeretettel, hittel végzett pedagógiai tevékenységéért, ezért terjesztettük fel jutalmazásra.

 

Lakihegyi Viktória

Lakihegyi Viktória latin-történelem szakos tanárnő. Lelkes pályakezdőként került hozzánk, harmadik éve tanít.

Az egyetemről kikerülve is folyamatosan képezi magát és ennek gyümölcseként a diákokat is sokoldalúan oktatja, neveli. Rajong a diákokért, és a szaktárgyáért egyformán. Ez a lelkesedés a diákokra is átragad és rengeteg versenyen tudja őket indítani. Valamennyi korosztályos latinversenyre beneveznek. A szegedi egyetem által szervezett Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Versenyen minden évben döntősök lettek diákjai, szép eredménnyel szerepeltek az Ábel Jenő Országos Latin Tanulmányi Versenyen, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium fordítói versenyén, valamint az latin OKTV-n is. Történelmet csak egy osztályban tanít, de azt is ugyanolyan lelkesen, ötvözve a hagyományos és modern pedagógiai elemeket.

A kitüntetésre való jelölésnél fontos szempont volt, hogy elismerjük azt a lelkes munkát, amivel fiatal kora ellenére egyrészt kollegáinak is, másrészt dákjainak is követendő példát mutat.