Erki Tamás vagyok. Egy borsodi kisvárosban, Edelényben töltöttem gyerekkorom, Miskolcon jártam gimnáziumba fizika tagozatra, majd azt követően a Miskolci egyetemen folytattam tanulmányaim. Az egyetemi évek alatt lehetőségem nyílt egy szemesztert a svájci ETH egyetemen eltölteni, ahol végül a diplomamunkámat is készítettem. 2000-ben végeztem és szereztem Informatikus diplomát. 

A tanulmányok után egy orvostechnikai eszközöket fejlesztő cégnél helyezkedtem el mint szoftverfejlesztő mérnök. Munkám során megismerkedtem olyan bonyolult orvosi eszközökkel, mint a diagnosztikában használt CT, MR képalkotó gépek és itt tanultam meg, pontosan mit is jelent az „ipari” szoftverfejlesztés az informatika területén.

A cégnél töltött 12 munkás év, sikerekkel és tanulással teli időszak volt. Ennek eredményeként kerültem egy másik orvostechnikai vállalathoz, ahol egy informatikusnak kiemelkedően szép és kihívásokkal teli feladatot bíztak rám. A cél az volt, hogy Magyarországon kialakítsunk a cég legfrissebb kutatás-fejlesztési központját! A történet 2014-ben kezdődött, most 150 informatikus mérnökkel közösen dolgozunk azon, hogy a daganatos betegeknek új esélyt kapjanak a gyógyulásra.

És hogy egy informatikus mivel is tud hozzájárulni ehhez a nemes feladathoz, hogy telnek a napjai a munka során, honnan dolgozik és milyen eszközöket használ vagy éppen mennyit és hova utazik? A választ személyesen megtudhatod, ha eljössz a nyílt napra!