Focibajnokság 2022/2023

A terveknek megfelelően idén már ősszel és tavasszal került sor az osztályok közötti focibajnokságra. A nagyobbaknál (10-12. osztály) s a fiatalabbaknál (7-9. osztály) is körmérkőzéses rendszerben, csoportokban küzdöttek a benevezett csapatok a bajnoki címért. A mérkőzések heteken keresztül-naponta egy-egy reggelen zajlottak. Kora reggel hét óra után nem sokkal kezdődött az adott napi rangadó, s a csapatok kétszer tíz percen át mérkőztek egymással. A korai kezdés ellenére remek cselekben gyönyörködhettünk, fantasztikus védésekkel tették emlékezetessé a napot a kapusok, s volt, hogy egy csapat parádés vagy éppen hősies védekezése miatt maradt emlékezetes a párharc. Az időjárás néha nem kegyelmezett a játékosoknak, de a tavaszi hideg vagy a szemerkélő eső sem riasztotta el a sportolókat, sőt a szurkolókat sem.

A nagyobbaknál a 10.c osztály csapata hódította el a bajnoki címet. A második helyet a 11. c osztály csapata szerezte meg megelőzve a 11.e osztály csapatát. A fiatalabbaknál is több csapat nevezett, s még szorosabb volt a küzdelem a dobogós helyekért. A bajnokságot a 9.e osztály nyerte meg. A dobogó második fokára a 7.a osztály csapata állhatott fel, míg a bronzérmet a 8.a osztály csapata szerezte meg. A budavári Messit és Ronaldot már megtaláltuk, de újabb sztárok is feltűntek a korai reggeleken. Jeleztük is a külföldi megfigyelőknek, s a Ferencváros játékosmegfigyelőjével is kapcsolatban állunk.

A csapatok a megérdemelt jutalmaikat a tanév végén kapták meg. A dobogón végzett csapatok sportszereket és édességet, a helyezettek pedig édességet kaptak. A nagyoknál első három helyen végző csapatok játékosai a hazánkban rendezett U17-es Európa Bajnokság mérkőzéseire is kaptak belépőket!  Emellett a leglelkesebb szurkolótábort is díjjal jutalmaztuk. Idén már harmadjára a 11. c osztály nyerte el ezt a címet. Az osztály tanulói közül sokan Körmendy tanár úr vezetésével az osztály minden egyes mérkőzésén lelkesen szurkoltak. Nem sokkal maradt el tőlük a 7.a osztály szurkolói csapata sem.

A tervek szerint jövőre ismét az őszi időszakban megkezdődik a bajnokság, melyre minden osztály csapatát várjuk!

 

                                                                                                              Pácz Tamás