ÉRTSD MEG! Ők tanácskoznak, mi megörökítjük…

Megérte…

„Nagyon jó időtöltés, illetve kikérnek órákról, valamikor még filmezgetünk is…” Ez az a mondat, amelyet legelőször hallottam, amikor kilencedikben médiatagozatos lettem. Az idő elteltével kezdtem rájönni, ez nem teljesen igaz…

Október első szombatján néhány médiás társammal Pomázra mentünk, hogy felvegyünk egy konferenciát Devichné Dankházi Blanka tanárnő, Varga Sándor tanár úr és a Metropolitan Egyetemen tanuló Buzás Norberttel az élen. „8 óra munka, 8 óra pihenés” – Így kezdődik az ének… Itt volt 8 óra munka, a pihenés meg még várhatott. 8 óra forgatás, sírás-rívás és kitartó türelem egy mindössze 8 fős stábtól, akik megállás nélkül küzdöttek, hogy a legjobb minőséget tudják nyújtani. Sándor tanár úr, Blanka tanárnő és Buzás Norbi folyamatos menedzselése („kamera ide”; „kamera oda”; „ebbe a terembe”; „így kell venni”; „ezután ide gyere”; „ezt totálba vedd”; „rendben vagyunk?” stb…) nélkül nem működött volna az egész. (A tanár úr közben írta a szalagavatós forgatókönyvet is). Minden percre pontosan történt, és ha valaki ezt nem munkának hívja, hívta, az más csatornát néz, nézett!

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy mi, akik kameráztunk, önszántunkból vállaltuk el… Ennek volt köszönhető jó hangulat a forgatás közben.

Utólag belegondolva fárasztó volt, de nagyon megérte a média „kisebb” világába belépni.

Lakatos András (11.D)