EKG Nagytábor – 2022

Bevezető:

Egy bő hónappal a tanév lezárása után újra útnak indult EKG-s diákok és tanárok sokasága a Balatonra. Az előző évhez képest a létszám kicsit csökkent, de így is 99 diák és 10 kísérőtanár gyűlt össze az alsóbélatelepi táborhelyen. Ragyogó napsütés, egynapos kirándulás, finom ebédek és jó hangulat kísérte végig a tábor hetét.

Főszöveg:

Az idei kerettéma a környezettudatosság jegyében „a Föld, ahol élünk” címen volt. A csapatbeosztás is ennek jegyében zajlott, így alakult meg a 6 csapat, akiket idén is a lelkes ifik vezettek. A hét során a csapatok egymással vetélkedtek. Azt, hogy ki nyeri a csapatversenyt, sok tényező befolyásolta: milyen a csapatinduló és a csapatzászló; hogyan teljesítették az akadályversenyt; milyen sportversenyeket nyertek meg; hogyan szurkoltak a csapattagok?… és így tovább. A táborhely remek lehetőségeket kínált a sportok terén, így a csapatok összemérhették erejüket röplabdában, frizbifociban és fociban is. Illési tanárnő, Keszey tanár úr, Király tanár úr, Devich tanár úr és Vajda tanár úr lelkesen vezették a mérkőzéseket, pontozták a szurkolókat. Az elfáradt sportolóknak pedig jól esett a balatoni csobbanás.
Nemcsak a sport, de a kreativitás is teret kapott. A kézműves alkalmakkor Blanka tanárnő vezetésével lehetőség volt fonalból, gyöngyből karkötőt, nyakláncot készíteni; vászonra és kavicsra festeni; különböző fatárgyakat kidíszíteni. A jó hangulatot a zenék és a táncok is biztosították. Idén is lehetőség volt néptáncra és szalontáncra Jávor tanár úr és Keszey tanár úr jóvoltából – sok diák ekkor tanult meg először keringőzni! Nem maradt el a népdaléneklés sem Király tanár úrral (aki idén is elhozta a harmonikáját, így a reggeli ébresztő is külön élmény volt), valamint a karaoke alatt is mindenki kiereszthette a hangját. A hűvösebb napon pedig kirándulni indultunk a közeli Badacsonyba – légvonalban mindössze 6 kilométer, de hajókázással, szerpentinezéssel, könyvtárlátogatással együtt elértük a 15 km-et. A hetet Ki mit tud? zárta, amelyben bárki megmutathatta a benne rejlő tehetséget.

A hétben különleges volt, hogy egy nagyon mély szentmisén is részt vehettünk. Az első napon a balatonfenyvesi plébános atya – a tábor helyszínén – kifejezetten nekünk tartottak szentmisét. A folyamatos lelki életet a reggeli zsolozsmák, napindító és esti imák is segítették – az ifik szívesen vállalták és tartották meg ezeket az alkalmakat.

Köszönjük az ifiknek a lelkes és fáradhatatlan részvételt, hogy állandó mozgásban tartották a csapataikat, és hogy emellett mindenben segítették a tanárokat!
Köszönjük a kísérő tanároknak is a jelenlétet és a segítséget, hogy biztosították a zavartalan tábort és majdnem mindenre találtak megoldást! (Blanka tanárnő, Devich tanár úr, Hrabovszky tanár úr, Illési tanárnő, Jávor tanár úr, Keszey tanár úr, Király tanár úr, Lakihegyi tanárnő, Pallai tanárnő, Vajda tanár úr)! Valamint Köszönjük a Gimnázium 1687 Alapítvány támogatását is!

Illési Luca