Budapest – Egyetemi Katolikus Gimnázium felújítása

A Budapest I. kerületben működő Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium állami támogatásból megvalósított felújítása több ütemben történt.

Az első ütem a tető állagvédelmi beavatkozása volt. Az eredeti tetőhéjalás több helyen sérült volt, beázások voltak tapasztalhatók, amelynek következtében néhol szerkezeti károsodás következett be. Ezek megszüntetése és a fa tetőszerkezet védelme miatt volt szükséges a tető teljeskörű helyreállítása. A munkálatok 2017. június és augusztus között zajlottak.

A második ütemben, a beltérben a meglévő tornaterem és a közvetlenül hozzá tartozó közlekedők teljes körű felújítása történt, 2018. június és október között. Ez az elektromos hálózat, a gépészeti és világítási rendszer átalakítását, a padló-és falburkolatok, valamint az álmennyezet cseréjét foglalta magában.

Végül, a harmadik ütemben a főbejárat kő lépcsőfeljárójának teljes körű helyreállítása történt, 2020. június és szeptember között.

A felújítások és átalakítások következtében az intézmény energiahatékonysága nőtt, a közoktatási tevékenységnek teret adó épület korszerűbbé vált.