Az iskolai leánykar sikerei: Adventi hangverseny Óbudán

2022 tavaszán több évnyi szünet után újraalakult az iskolai kórus, méghozzá leánykari formációban. A csapat először a ballagási szentmisén debütált a Mátyás templomban, majd pedig a Te Deum (tanévzáró) szentmisén is énekeltünk.
A kezdeti sikerek után a leánykar az iskolai rendezvények egyik kulcsszereplőjévé vált. Az októberben ünnepelt kettős jubileumi szentmisén már hangszeres diákokkal kiegészülve egy közel 20 fős csapat látta el a zenei szolgálatot. Novemberben az első közös adventi gyertyagyújtáson énekeltünk.

Decemberben a Budapesti Vándor Kórustól kaptunk meghívást, hogy énekeljünk az adventi hangversenyükön az Óbudai Társaskörben, ahol rajtunk kívül még a Stellaria Media Nőikar és az Angyalföldi Szent László Kántorátus is közreműködött.
A hangversenyt egy rövid köszöntő után mi nyitottuk meg Kodály Zoltán: ’Adventi énekével’. Utána pedig a karácsonyi hangulatot Csorba István: ’Áldott drága égi gyermek’ c. darabjával hoztuk meg.

Az első két darab után a leánykar a színpadon háttérbe vonult és az Agyalföldi Szent László Kántorátus került előtérbe, akik 4 adventi-karácsonyi motettát énekelek. Ezután a leánykar csatlakozott hozzájuk és a közösen előadott műsorszámok következtek: Daróczi Bárdos Tamás meghitt, karácsonyi hangulatú, vegyeskarra komponált műve a ’Mostan kinyílt egy szép rózsavirág’ és Michael Gohl: ’Glory Hallelujah’ c. jazzkórus darabja, mellyel a közös műsorunkat zártuk. Az előadást Király Miklós tanár úr zongorakísérete, Korai Máté (7.a) hegedű, valamint Pallai Zsuzsanna (7.b) és Krautheim Réka (9.b) ritmushangszerjátéka varázsolta tökéletesre. Vezényelt: Herboly Bendegúz
A teljes hangverseny fináléjaként Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődala csendült fel a 4 kórus közös előadásában, mely katartikus élmény volt minden kórustag és természetesen a közönség számára is. A délután a kórustagok számára egy közös karácsonyi sütizéssel zárult.
Bízom abban, hogy még sok hasonlóan szép kórusélményben lesz részünk és zenélhetünk (a magunk, a közönség) és Isten legnagyobb dicsőségére! SDG!

Herboly Bendegúz
kórusvezető