Fenntarthatóság, avagy hogyan őrizzük meg a földi édenkertet utódainknak

Áder János előadása (2023.03.17.)

Örömmel hallottuk, hogy Áder János, korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány elnöke ellátogat hozzánk.
Látogatásának több apropója is volt. Március 22-én a Víz Világnapja van, áprilisban pedig a Fenntarthatósági Témahét zajlik, s ezen eseményekbe iskolánk is bekapcsolódik, ahogyan ezt tavaly is tettük.
Pácz Tamás tanár úr szervezésében, az ő meghívására, közbenjárására érkezett hozzánk Elnök úr. Látogatását gondos és alapos szervezés előzte meg, de ezzel nem terhelem a kedves olvasót.
Egy pénteki napon (március 17-én) látogatott el hozzánk Áder János (volt Köztársasági elnök) Úr! A tévében sokszor hallhattuk komoly beszédeit, vagy akár az újévi köszöntőket. Államfőként konzervatív úriemberként ismertük meg, akinek mindig határozott tekintete azt sugallja, nem ismer tréfát. Erre a benyomásra érkezésének első perceiben rácáfolt, mikor mindenkit megnevettetett.
A végzős évfolyam és a tizenegyedikes diákok számára tartott előadást a díszteremben. Előadásában a vízzel kapcsolatos problémákra hívta fel figyelmünket. Azt hinnénk, hogy végig komor arccal magyarázta az egészet, de ehelyett humorosan, barátságos közvetlenséggel tartotta meg nekünk az előadását. Kérdezni is lehetett, türelmesen válaszolt felvetéseinkre, és még a véget nem érő fotók is belefértek az idejébe. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, illetve az egész iskola számára, hogy Áder János Úr eljött hozzánk is.
Köszönjük Áder János Úrnak a részletekre is kiterjedő előadását, a megszívlelendő gondolatokat, a jövőbe mutató tanácsait, mondatait, az alapos és reális helyzetértékelését, és hogy idejét, erejét szánta iskolánk meglátogatására! Szeretettel várjuk legközelebb is!

Lakatos András (11.D)