Hatalmas sikert hozott a jubileumi, 10. Hadik Bál

Mintegy 500 vendég vett részt a 2022. november 26-án megtartott Hadik András Jótékonysági Bálon, amelynek bevételéből testvériskolánkat, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot szeretnénk segíteni a jelenlegi háborús helyzet okozta nehéz kihívások idején. A hangulatos est részleteiről olvashatnak beszámolónkban. Köszönjük a rengeteg támogatást!

Bálunk ezúttal is egy rövid köszöntőműsorral kezdődött, melyen fellépett Popovics Emese és Kovács Vladislava kárpátaljai magyar előadó, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium egykori növendékei. Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes úr, és a résztvevők megcsodálhatták a Mikecz Kálmán Hagyományőrző Bandérium díszes egyenruhába öltözött huszárjait, valamint a gimnázium diákjainak előadásában a palotást. A hagyományosan a bál keretében átadásra kerülő Hadik-díjat (amely egy csodálatos huszárszablya) idén Nyárádi István vehette át Makray Katalin asszonytól. Mindketten kezdettől fogva nagylelkű támogatója a bálnak és iskolánknak.

A vendégek meghallgathatták a Magyar Örökség-díjas Szarka György és Popovics Béla élménygazdag előadását, részt vehettek a Laposa Birtok borkóstolóján, és végigizgulhatták a támogatók jóvoltából fantasztikus nyereményeket tartogató tombolahúzást. A Díszterem megtelt táncoló párokkal, akik a Madarak zenekar muzsikájára vagy hagyományos táncházban ropták. A borozóban széles borválaszték, a kávézóban és a teaházban meleg italok, finom sütemények és hangulatos gyertyafény mellett beszélgethettek, mulathattak a résztvevők. Az ízletes vacsorát Pető Gellért és csapata biztosította.

Minden kedves vendégünknek és támogatónknak köszönjük, hogy eljöttek és velünk együtt ünnepeltek. Találkozunk jövőre, a 11. Hadik Bálon!