Vissza a nyitóoldalra

„ZÖLDJÁRAT” az EKG-ban

2016. október 4.

                                                                                                   

Még szinte el sem kezdődött a tanév és iskolánk dísztermében nagyon érdekes fizikai kísérleteket láthattunk. A reál munkaközösség szervezésével 2016. szeptember 21.-én az EKG-ban járt a népszerű „fizika road show” ahol Tóth Pál tanár úr szenzációs kísérletekkel és mindenki számára érthető magyarázattal mutatta be az energiatakarékosság fortélyait.

Több mint 300 diák, két turnusban, másfél órás előadás és kísérletek alatt szerette meg a fizikát. Volt ott sok minden, a folyékony nitrogén, a lézersugárral kidurrantott dupla lufi, lehűtött takarékos izzó, megtudtuk, hogy a kolbászba szúrt led mikor nem világít, hogyan viselkedik a melegvíz, ha hírtelen folyékony nitrogénba öntjük.        

Mindnyájan sokat tanultunk belőle, élményekkel gazdagodtunk és talán az energiafogyasztás területén is tudatosabbak lettünk. Jó buli volt, mindenki számára kiderült, hogy a fizika lehet vicces, érdekes, érthető és azt hiszem a végén mindenki egyetértett azzal a híres állítással:                                                                                                   „A fizika menő” !

Lehoztuk a csillagokat!Vissza a(z) programok oldalraGólyatábor 9. D
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)