Vissza a nyitóoldalra

Vándortábor a Mátrában 2017.

2017. október 4.

Hosszas túra után megérkeztünk az első táborhelyünkre, a szúnyoglepte Ágasvárra. Felállítottuk a sátrainkat, megvacsoráztunk és sokat beszélgettünk a tábortűznél.

Másnap reggel hamar továbbindultunk és hatalmas örömünkre egy útmenti kis patakban felfrissíthettük magunkat. Néhány óra fárasztó kirándulás után Mátraszentimrén bevásároltunk, ebédre pedig több, mint másfél kg dobozos fagylaltot elpusztítottunk. ☺ Nem sokkal később elértünk a következő úti célunkhoz, Galyatetőre. Itt egy magas kilátóból megcsodálhattuk a gyönyörű tájat. Táborhelyünknek egy közeli rétet választottunk. Amíg a fiúk egy régi, romos házból folyó forrásnál fürödtek, a lányok segítettek a vacsora elkészítésében. Este tábortüzeztünk, majd a polifoamjainkra kifeküdve bámultuk a csillagos eget.

Szerda reggel a szalámis kenyerekből erőt merítve útnak indultunk és délutánra megérkeztünk a Pisztrángos- tóhoz. Ez egy igazi luxushely volt, ugyanis kiépített forrás, tűzrakóhely, padok és egy eső elleni tető várt bennünket. Sátorálltás után gyilkososat játszottunk, majd összegyűltünk a tábortűznél. Ez volt az utolsó közös esténk együtt, mivel sajnos Vikinek és nekem egy nappal előbb haza kellett mennünk.

Másnap reggel Viki, Dani, Balázs és én, a zuhogó esőben elindultunk megmászni a Kékest. A fiúk segítettek a nehéz hátizsákok cipelésében, majd felmentünk a kilátóba, ahonnan sajnos csak a minket körülvevő sűrű ködfelhőt láttuk. Ezt követően Viki és én felültünk a Budapestre induló volánbuszra. A fiúk bevásároltak, majd visszaballagtak a táborhelyre, ahonnan másnap a többiekkel együtt ugyanezt az utat tették meg.

Hálás szívvel és élményekkel gazdagon szeretném megköszönni Bellosevich tanárnőnek ezt a fantasztikus tábort.

Csapodi Kinga

 

Henye 17Vissza a(z) kirándulások oldalraKincskeresés Visegrádon
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)