Vissza a nyitóoldalra

Vándortábor

2016. szeptember 3.

Június 27-én találkoztunk a Nyugatiban, a jegypénztáraknál. Ott volt Kucses Viki, Androvics Alexandra, Kőszegi Gyuri és Garamszegi Dani, akit mi, leendő kilencedikesek csak látásból ismertünk.

                Bellosevich tanárnő megvette a jegyeket és felszálltunk a vonatra. Szobon átszálltunk egy zsúfolt sárga buszra,ahol alig fértünk el az óriási hátizsákjainktól. Nagybörzsönyben bevásároltunk három napra és itt csatlakozott hozzánk Jávor Boróka, a tanárnő keresztlánya. Közel 11 km-es túra után megérkeztünk első táborhelyünkre, egy leégett kulcsosház mellé. Felvertük a sátrainkat, sokat ipiapacsoztunk és beszélgettünk. Vacsorára húsos tésztát főztünk, utána pedig éjszakába nyúlóan énekeltünk a tábortűznél.

 Másnap kb. 13 km-t gyalogoltunk a következő táborhelyünkig, Feketevölgyig. Itt már kiépített tűzrakóhely és forrás várt bennünket, amelyben szalamandrákat és egy gőtét találtunk. Gyors terepfelderítés után végül a patak partjára állítottuk fel a sátrainkat. Az esti fürdés nagyon mókásra sikeredett, egymást fröcsköltük a jéghideg vízzel. Vacsorára paprikáskrumplit ettünk,ami mindenkinek nagyon ízlett. J

Szerdán elindultunk Kemencére, ahol bevásároltunk, fagyiztunk és egy órát csobbanhattunk a helyi strandon. Innen már nem kellett sokat gyalogolni, míg végül elérkeztünk a következő táborhelyünkhöz, Gyeplőskúthoz. Miután sátrat vertünk, sokat játszottunk, kártyáztunk, fára másztunk és beszélgettünk. Mikor már mind egy cseppig elfogyott a finom bográcsgulyás, hosszas éneklés vette kezdetét.

Csütörtökön egy fárasztó túra állt előttünk,de a 22 km leküzdése után kimerülten, mégis önmagunkkal elégedetten telepedtünk le Diósjenőtől nem messze az erdőben. Itt a patak parti kövekből hamar tűzrakóhelyet építettünk, és már készült is a vacsora.

Pénteken óriási örömünkre alhattunk, ameddig csak akartunk, ugyanis ez egy pihenőnap volt. Megreggeliztünk, majd bevásároltunk, de Boró ott maradt és őrizte a táborhelyet. Délután nagyokat játszottunk, Activitiztünk. Vacsora után még késő estig énekeltünk, beszélgettünk és gyönyörködtünk az ezüstösen ragyogó csillagokban. A fiúk a sátrukban árnyjátékoztak, ez roppant mulatságos volt. A lányok elhatározták, hogy szabad ég alatt alszanak.

Szombaton hajnali hatkor keltünk, gyors összepakolás után elbúcsúztunk Borólól, aki  nem jött vissza velünk Budapestre. Nem sokkal később mi is elindultunk a diósjenői vasútállomás irányába. A vonaton énekeltünk, a tanárnő pedig gitárral kísért minket. Lassan bezötyögtünk a Nyugati Pályaudvarra és újra itt álltunk a zajos, forgalmas Budapest utcáin. Hosszas búcsúzás után mindenki elindult hazafelé.

Szeretném megköszönni  Bellosevich tanárnőnek ezt a fantasztikus tábort, mert temérdek örömteli élménnyel, emlékkel gazdagodva büszkén kijelenthetjük, hogy meghódítottuk a Börzsönyt.

 

Tinglitangli a TiszánVissza a(z) kirándulások oldalraHenyélni öröm!
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)