Vissza a nyitóoldalra

Torna Diákolimpia Országos Elődöntő

2019. április 8.

Hatalmas örömünkre a leány és fiú 5.-6. korcsoportos csapatunk is tovább jutott a Szertorna Diákolimpia Országos Elődöntőjére, amit az UTE tornacsarnokában rendeztek meg, 36 lánycsapat és 20 fiú csapat részvételével. Azért „B” (kezdő) kategória, mert a lányoknak még csak három, a fiúknak négy szeren kellett gyakorlatot bemutatni.

Mindkét csapatban vannak újoncok, akiknek nem sok idejük volt megtanulniuk a  bemutatandó gyakorlataikat, de így is a Budapesti fordulón tovább jutottak tanulóink.
A vasárnapunkat az UTE tornacsarnokában töltöttük, mert a lányokkal már 9.30 -ra ott kellett lenni, 10.45-kor szólították őket: gerendán kezdtünk, majd talaj és szekrényugrás következett. Kevés helyünk volt a melegítésre, de nagyon kreatívan megoldottuk, és a lányok kevés hibával, szépen, összeszedetten dolgoztak, szép pontszámokat kaptak. Összességében elégedettek voltunk a teljesítménnyel, bár a gerenda gyakorlatokon van még mit finomítani.
A fiúk 11-re érkeztek, míg a lányok versenye tartott közben, és ügyesen átöltözve vártak már, így rögtön a lányok versenye végeztével melegíthettünk. Bár korláton és gyűrűn szűkös lehetőségek voltak a melegítésre, de ezt is megoldottuk. A fiúk gyűrűn 12.15-kor kezdték a versenyt, majd ugrás, korlát, talaj következett. A gyűrű és ugrás gyakorlatuk nagyon tetszett a fiúknak, korláton és talajon még van mit fejlődni, de elégedettek vagyunk itt is az eredménnyel
A csapatok tagjai: Csapodi Kinga, Walter Noémi, Pákay Kincső és Nyáry Hanna; Portik-Lukács Rajmund, Gyimesi Ádám, Rózsahegyi Kristóf és Bata Álmos!

Gratulálok mindenkinek, gyerekek, nagyon ügyesek voltatok! További lelkes készülést, jövőre próbálunk még eggyel feljebb lépni. Köszönöm Hamvas Márk segítségét! Egy élmény volt, gyerekek!

Gyulainé Poczik Zsuzsa

Az EKG diákjai a fizikaverseny országos döntőjébenVissza a(z) versenyek oldalraKIDS Országos szertorna verseny
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)