Vissza a nyitóoldalra

Szarvasbőgés 2.0

2019. november 10.

 

Megérkeztünk. Tanár úr tartott egy rövidebb eligazítást, majd kezdődhetett a munka. Rövid időn belül felhúztuk a sátrakat. Beni, Miklós és János a tanár úrral kiegészülve elindultak fát gyűjteni.  A sikeres gyűjtögetés után az éj leple alatt elindultunk szarvasokat lesni. Ahogy mendegéltünk, egy hatalmas, több emeletes szénabálát találtunk. Az osztály egyből meghódította az óriás kupacot. Végül kinek segítséggel, kinek önerejéből, de majdnem mindenkinek sikerült feljutni. Miután lekecmeregni is sikerült a bálákról, továbbindultunk a holtvény által világított úton.

 

Meghallottuk a szarvasokat! Az egyik példányt közvetlen közelről is hallottuk – de erről majd később... Hallottunk mást is: rókákat fütyülni, feltehetőleg vaddisznókat csörtetni a magas fűben, és ezt mind megfűszerezte a csodálatosan ideillő autók zaja is. A visszaúton hallottuk meg a már említett szarvast. A bokorból egyenesen felénk csörtetett. Mindenki nagyon megijedt, hátrálni kezdtünk, s miután többen is beleléptek egy nagyobb pocsolyába, kiderült, hogy csak Lele volt az. Szép volt, Lele!

 

Visszaérkeztünk táborhelyünkre, ahol megkezdődött a vacsora. Előkerültek nyári fotók, érdekes kérdések, mint például: ki mikor sírt utoljára? Teát szürcsölgettünk, beszélgettünk és nagyokat nevettünk. Nagyon családias volt. A tűz köré ülve aztán megindult a játékest. A gyilkosos játék egy verzióját játszottuk: az „Alszik a város…” elkalauzolt minket előbb egy hajléktalanszállóba, majd egy gyilkos kirándulásra, végül pedig az Orient-expresszel is utazhattunk. Alaposan elfáradtunk, mire nyugovóra tértünk.

 

Másnap reggel, az est fáradalmait kipihenve, egy kiadós reggeli után lebontottuk a sátrakat. Hosszú ideig tartott, de az indulás előtt volt időnk teázni és még egy kicsit játszani. A visszaút csendes volt, és pillanatok alatt elszállt.

 

Lévai Georgina (10.D)

 

EKG-s cserkészek Nyugat-VirginiábanVissza a(z) kirándulások oldalraEgyszer itt - másszor ott…
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)