Vissza a nyitóoldalra

Sikeres pályázat

2011. szeptember 12.

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium épületének infrastrukturális korszerűsítése az EGT Finanszírozási Mechanizmusok keretében Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával valósul meg.

Az Egyetemi Katolikus Gimnázium Alapítvány az alapító Gelsey Vilmos úr kezdeményezésére, és mintegy 70 millió forintos önzetlen támogatásának felhasználásával, a Gimnázium vezetésével karöltve kitűzte célul, hogy felújítja a Gimnázium történelmi jelentőségű épületét. A terveket tett követte, és az elképzelésekhez kapcsolódó pályázati lehetőséget találva elindult a megvalósítás. Az európai örökség megőrzése céljából kiírt kétfordulós pályáztatáson átjutva sikerült támogatást nyerni az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül. A pályázat sikeressége érdekében partnerséget kötöttünk a Budavári Önkormányzattal és a norvég Foss Videregäende iskolával. A Budapest I. kerületi polgármester és a norvég iskola igazgatója mindvégig hittek terveinkben és támogatták azok megvalósulását. Az 1.041.000 EUR összegű költségvetés 85%-a az elnyert támogatás, 15% az önrész, valamint az Alapítvány biztosította a műszaki tervezés, a projektírás és a norvég kapcsolatépítés jelentős költségeit is.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatóságával 2009. szeptember 29-én megkötött szerződés értelmében a fejlesztés konkrét célja az épület teljeskörű rekonstrukciója, amely alapján megvalósul a központi fűtés, a kazánház és gázellátás, a vízellátás-csatorna és az erősáramú villamos hálózat-villámvédelem rekonstrukciója. Kicseréljük a belső burkolatokat a főlépcsőházban, az aulában, a közlekedő folyosókon és a vizes helyiségekben, továbbá megtörténik a főhomlokzati nyílászárók (főbejárati ajtó, ablakok), tantermi ajtók cseréje, tetőbeázások megszüntetése. Mindemellett kiépítünk vagyonvédelmi (tűzjelző és riasztó rendszer), videó megfigyelő és beléptető rendszert. Végül, de nem utolsó sorban számítógépes hálózatot telepítünk. A projekt szakmai teljesítését az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkársága ellenőrzi. A projekt gondozását az Eucalipso Bt. végzi.


Projekt adatlap


A projekt Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával valósul meg az EGT Finanszírozási Mechanizmusok keretében
Megkezdődött a beruházásVissza a(z) egt pályázat oldalra
péntek (október 22.)
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap
Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomról
október 25-november 1.
Őszi szünet
kedd (november 2.)
Az őszi szünetet követő első tanítási nap
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 11. C osztály
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)