Vissza a nyitóoldalra

Reggeli focibajnokság 2019.

2019. június 20.

 

A terveknek megfelelően idén ősszel és tavasszal került sor az osztályok közötti focibajnokságra. A nagyobbaknál (10-12. osztály) s a kisebbeknél (7-9. osztály) is a benevezett csapatok körmérkőzéses rendszerben döntöttek a bajnoki cím sorsáról. A mérkőzések heteken keresztül-naponta egy-egy-zajlottak. Kora reggel hét óra után nem sokkal kezdődött az adott napi rangadó, s a csapatok kétszer tíz percen át küzdöttek egymással. A korai kezdés ellenére remek cselekben gyönyörködhettünk, fantasztikus védésekkel tették emlékezetessé a napot a kapusok, s volt, hogy egy csapat parádés vagy éppen hősies védekezése miatt maradt emlékezetes a párharc.

A nagyobbaknál a 11.e osztály csapata hódította el a bajnoki címet. A második helyet a 11. c osztály csapata szerezte meg jobb gólkülönbségével megelőzve a 11.a osztály csapatát. A fiatalabbaknál kevesebb csapat nevezett, de itt is szoros volt a küzdelem a dobogós helyekért. A bajnokságot a 8.a osztály nyerte meg, megvédve ezzel a tavalyi évben kivívott bajnoki címüket. A dobogó második fokára a 9.c osztály csapata állhatott fel, míg a bronzérmes a 7. a osztály csapata lett.

A góllövők versenyében a nagyoknál Bíró Péter (11.c), míg a kisebbeknél Hamuth-Forgách Marcell (8.a) végzett az élen egyaránt 7-7 góllal. Teljesítményüket elnézve lassan kezdhetik félteni helyüket a Barcelona illetve a Juventus éljátékosai.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a tanév utolsó hetében került sor, ahol a csapatok átvették a megérdemelt jutalmaikat. Emellett a leglelkesebb szurkolótábort is díjjal jutalmaztuk. A 11. c osztály nyerte el ismét ezt a címet. Az osztály tanulói közül sokan Körmendy tanár úr vezetésével az osztály minden egyes mérkőzésén lelkesen szurkoltak.

A tervek szerint jövőre ismét az őszi időszakban megkezdődik a bajnokság, melyre minden osztály csapatát várjuk!

 

Pácz Tamás

Őszi Többpróba Diákolimpia 2019Vissza a(z) versenyek oldalraKötélmászó verseny a Katonában 2019.
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)