Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Pályaorientációs nap 2021

2021. november 17.

November 20-án ismét megrendezzük a nagy sikerű Pályaorientációs napunkat, a szakmák bemutatkozását, melyre idén is számos előadót sikerült elcsábítanunk.  Első kézből kaphatsz információkat, tehetsz fel kérdéseket például egy katonának, pszichológusnak, rendezőnek…….csak, hogy a negyven előadó közül néhányat említsek.

A 2017-es rendezvény képeit itt tudod megnézni

Pályaorientációs nap 5.0 - Előadások, előadók

2021. november 9.

Szülők, a tanári kar barátai, régi diákjaink vállalták: elmesélik nekünk, mit csinálnak nap mint nap, milyen munkarendben dolgoznak, miért szeretik a munkájukat, hogyan jutottak el odáig, hogy ezekben a munkakörökben dolgozzanak, milyen képzéseket kellett elvégezniük, milyen kompetenciákkal kell rendelkezniük a napi munka során. Így az érdeklődők megismerhetik a szakmanév mögötti valós tevékenységet is.

Báró Eötvös József újratemetése Ercsiben

2021. november 7.

November 6-án, szombaton került sor báró Eötvös József újratemetésére Ercsiben. A helyi Nagyboldogasszony Templom plébánosa iskolánk egykori diákja, Szeleczki Csaba atya jóvoltából mi is meghívást kaptunk erre az ünnepi megemlékezésre. A gyászmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök atya mutatta be 10 órakor a Kegytemplomban, ennek végén prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere mondott méltató beszédet.  Ezután a földi maradványokat halottas kocsi vitte végső nyughelyére, a Szapáry-Eötvös kápolna sírboltjába. Az ottani gyászszertartás végén dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója mondott búcsúbeszédet. Az ünnepség koszorúzási ceremóniával ért véget. 

Kollégáink az országos fizikatanári ankéton jártak

2021. november 4.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat minden évben megszervezi közép-, illetve általános iskolában tanító tanárok számára valamely aktuális fizika tanítása témához kapcsolódóan az Országos Fizikatanári Ankétot. Iskolánkat idén hárman képviseltük fizikatanárok, Almási János, Domschitz Zoltán és Szádeczky-Kardoss Magdolna.

Október 23.-ai kisfilm a 10.D vel

2021. október 23.

Az október 23.-ai megemlékező műsort minden évben a 10. évfolyam média tagozatos osztálya rendezi meg, ebben az évben Illési Luca osztályán volt a sor. Egy rövid, és tanulságos kisfilmmel készültek melynek megálmodója, rendezője, vágója és operatőre Horváth László volt.

hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)