Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Multimédia projekt: angol nyelvű mesék készítése

2022. április 22.

A féléves project során két angol csoport összefogásával rajzos történeteket készítettünk, amiket Lőkös-Birdal Zétény segítségével videó formátumban jelenítettünk meg. A projekten belül több héten keresztül a mese eredetével, fogalmával és a kultúrában betöltött szerepével ismerkedtünk meg, mielőtt saját történeteinket elkészítettük volna. Fogadjátok szeretettel meséinket!

Emlékezés a holokauszt áldozataira

2022. április 15.

Április 16. a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Fekete asztalon szögesdrót, repedt tégla, száraz ág, tört üveg, tépett papíron néhány szó. Égő mécsesek. Két diák azoknak az 1944-ben született gyerekeknek a neveit olvasta, akik ugyan világra jöttek, de föl se foghatták, mi történik velük. Osztályfőnökök osztályaikkal, tanárok tanítványokkal, fiatalabb, idősebb emberek egymagukban hajtottak fejet. EKG, 2022. 

 

Mit tehet az ember?

2022. április 12.

2022. február 24. A világjárvány után a történelem újabb sötét árnya késztetett minket a címbeli kérdés feltevésére. A mi válaszunk a részletekben olvasható.

Szárazság az iskolánkban

2022. április 7.

Szárazság, klímakatasztrófa… Egy alapvető életelem: a víz hiánya…

Ezeket az élethelyzeteket élhették meg diákjaink, két 16 éves diák szemszögéből, március 21-én. Ekkor a Magyar Színház egy komplex színházi nevelési előadást mutatott be, Szárazság címmel. Egy klímaváltozás okozta megrázó disztópiát a 2050-es évekből, amelyben Dani és Anikó, a két kamasz főszereplő történetét ismerhették meg a diákok.  A vízhiányban, és egy váratlan krízishelyzetben való helytállásuk történetét, egy rendkívül kreatív és interaktív előadás keretein belül hozták el nekünk a színészek.

Netezz okosan

2022. április 7.

Ellátogatott hozzánk és „Netezz okosan” címmel tartott interaktív formában előadást dr. Baracsi Katalin internetjogász. Katalin 13 éve tart diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek előadásokat a digitális tudatosság, internethasználat és cyberbullying témakörökben. Iskolánkban március 28-án, hétfőn és március 30-án, szerdán beszélgetett a tanulókkal, összesen 6 órában volt vendégünk, találkozott a nyolcadik, kilencedik, tizedik évfolyamokkal.

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)