Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

IEC2020 – Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

2021. szeptember 16.

„Először tanúnak kell lenni ahhoz, hogy szent lehess.”

 

Budapest adott otthont az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak szeptember 5-12. között – adta hírül minden hírportál. Hogyan éltük ezt meg mi, a BEKG-ban? Erről olvashatnak a részletekben.

Megemlékezés Szerdahelyi Andorról

2021. szeptember 6.

„Jön a Kox! Jön a kis Kox!” - kiabáltak benti társaiknak az ajtóban őrt álló diákok, amikor meglátták a folyosó végén megjelenő latintanárt… Így kezdődött mai megemlékezésünk Szerdahelyi Andor tanár úrról. De ki is ő, és miért emlékezünk meg róla? Mindez kiderül a részletekből.

Gólyaavatás 2021

2021. szeptember 1.

Szeptember elsején, márciust idéző szeles szerda reggel, hagyományaink szerint az iskolajelvény feltűzésével fogadtuk be ünnepélyesen hetedikes és kilencedikes új tanulóinkat az iskola közösségébe.

Ballagás 2021

2021. augusztus 26.

A végzős évfolyam ballagással zárta az érettségi vizsgákat, melyen átadásra kerültek a hagyományos iskolai díjak. A Morus-díjat Rétvári Bence parlamenti államtitkár úrtól vehették át az arra érdemesek. A részletekre kattintva olvasható a díjazottak névsora, Endrédi Józsefné igazgató asszony ünnepi beszéde, és Gilyén Mátyás tanár úr búcsúztató gondolatai.

Június 4. – A nemzeti összetartozás napja

2021. június 14.

Fájdalom, elszakadás, veszteség. Vannak köztünk, akiknek még szülei, nagyszülei meséltek az elképzelhetetlennek tartott szétszakítottságról. Mások regényekben, versekben olvashatták a fájdalom szavait. Ez volt 1920. június 4. Vajon mi  június 4. most,  2021-ben? 

 

péntek (október 22.)
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap
Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomról
október 25-november 1.
Őszi szünet
kedd (november 2.)
Az őszi szünetet követő első tanítási nap
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 11. C osztály
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)