Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Sportnap 2022

2022. július 8.

Az elmúlt két évben a Covid19 járvány miatt nem tudtuk megtartani a sportnapot, és most, hogy végre újra lehetett ilyen rendezvényt szervezni rögtön egy újítással próbálkoztunk.

Kicsit hagyományőrző jelleggel nemcsak a Czakó utcai sportpályán, hanem az iskolában is zajlott a sportnap. Amikor az iskola tanulói létszáma nem haladta meg az 500 főt kizárólag az iskolában zajlott a sportnap. Ezt a „hagyományt” élesztettük idén újra.

Apáczai Csere János díjat kapott iskolánk tanára

2022. június 10.

Gilyén tanár úr 2022. május 31-én, a Pesti Vígadóban rendezett nagyszabású ünnepség keretében vehette át az Apáczai-díjat Dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól. A díjat a köznevelésért felelős miniszter adományozza azoknak a pedagógusoknak, akik hosszú idő óta elkötelezetten dolgoznak a magyar nemzet jövőjéért, és kiemelkedő színvonalú munkájukkal járulnak hozzá az ifjúság fejlődéséhez. A díjat minden évben legfeljebb 32 pedagógus kaphatja meg az egész országból. Tanár úrnak ezúton gratulálunk az elismeréshez, és kívánunk számára további szakmai sikereket! 

Ballagás 2022

2022. május 5.

A végzős évfolyam végre ismét „rendes” időben, az érettségik megkezdése előtt, ballagással ünnepelhette iskolai tanulmányinak befejezését. A szentmisén hálát adtunk az elmúlt évekért, illetve átadásra kerültek a hagyományos iskolai díjak. A közösség szolgálatáért odaítélt Morus-díjat Rétvári Bence parlamenti államtitkár úrtól vehették át az arra érdemesek. A Részletekre kattintva olvasható a díjazottak névsora, illetve a beszédek.

Angol nyelvű múzeumpedagógiai foglalkozás

2022. április 28.

2022. 04. 22.-én a Vasarely múzeumban angol nyelvű műhelyfoglalkozáson vettünk részt, ahol a Művész és a Fény című program alkotásaival ismerkedhettünk. A foglalkozás során a matematika és a művészet kapcsolatával, a fény és a tükröződés jelenségével és annak megjelenítésével ismerkedtünk meg, és saját, három dimenziós hatású alkotásokat készítettünk. 

Ilonka kertje

2022. április 28.

Megszépült a hátsó bejárat mellett található kiskert  A Budai Kertcentrum ajándékaival ültettük be a   nagyméretű  kőedényeket és virágcserepeket, a gyomok eltávolítása és a termőföld-csere után. Sokan szántunk időt és munkát arra, hogy ez a kiskert környezetünket szépítse, és környezettudatosságunkat segítse. Köszönjük a Budai Kertcentrum tulajdonosainak az ajándékokat, Bellosevich tanárnőnek és Farkas tanár úrnak és a szállítást és diákjainknak a kiskert megvalósításában végzett munkát!

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)