Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Ismét rózsafüzért imádkoztunk

2021. október 20.

Szent Pio atya mondta: „ha lesz egymillió gyermek, aki imádkozza a rózsafüzért, az megmenti a világot”. Idén már másodszor gyűltek össze az iskola diákja, hogy együtt imádkozzák a rózsafüzért, és eleget tegyünk Szent Pio atya kívánságának.

Szalagavató - 2021

2021. október 7.

Alig kezdődött el az iskola – örvendezünk, hogy itt lehetünk személyesen, maszk se kell, máris indul az őrület. Táncolunk iskola után, testnevelés órán, osztályfőnökin; keringő, charleston, rocky hangjai csendülnek fel hol itt, hol ott az iskola épületében. Készülünk a szalagavatóra! (Duplán örülünk, kicsit a tavalyiak helyett is, megint egy dolog, aminek újra, új szemmel lehet örülni, mert tavaly nem lehetett.)

Nemzeti gyásznap – október 6.

2021. október 7.

Hősökre emlékezünk – szomorúan ünnepelünk. De a múlt fájdalmában jelenünk és jövőnk gyökerezik. A gyászból így lesz megtartó erő, a halálból élet. Így emlékeztünk az aradi vértanúkra…

Gólyaavatás 2021.

2021. október 5.

Szép hagyomány iskolánkban, hogy újonnan érkezett diákjaink és osztályfőnökeik egy napra a figyelem középpontjába kerülnek, rituálisan is a közösség részévé válnak. Idén a 10.a osztály szervező munkáját dicsérte, hogy gólyáink néhány feladat teljesítése és egy eskü letétele által hivatalosan is EKG-s diákokká válhattak.

Látogatás a Houdini múzeumban

2021. október 5.

2021 09 09-én a Várnegyedben levő Houdini múzeumot látogattuk meg, ami a világhírű, magyar származású szabadulóművésznek, Harry Houdininek állít méltó emléket itt a Világörökség részét képező Várnegyedben.

október 25-november 1.
Őszi szünet
kedd (november 2.)
Az őszi szünetet követő első tanítási nap
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 11. C osztály
csütörtök (november 4.)
11.évf. nyelvi évfolyamvizsga (szóbeli)
Nemzeti gyásznap
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)