Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Ballagás 2022

2022. május 5.

A végzős évfolyam végre ismét „rendes” időben, az érettségik megkezdése előtt, ballagással ünnepelhette iskolai tanulmányinak befejezését. A szentmisén hálát adtunk az elmúlt évekért, illetve átadásra kerültek a hagyományos iskolai díjak. A közösség szolgálatáért odaítélt Morus-díjat Rétvári Bence parlamenti államtitkár úrtól vehették át az arra érdemesek. A Részletekre kattintva olvasható a díjazottak névsora, illetve a beszédek.

Angol nyelvű múzeumpedagógiai foglalkozás

2022. április 28.

2022. 04. 22.-én a Vasarely múzeumban angol nyelvű műhelyfoglalkozáson vettünk részt, ahol a Művész és a Fény című program alkotásaival ismerkedhettünk. A foglalkozás során a matematika és a művészet kapcsolatával, a fény és a tükröződés jelenségével és annak megjelenítésével ismerkedtünk meg, és saját, három dimenziós hatású alkotásokat készítettünk. 

Ilonka kertje

2022. április 28.

Megszépült a hátsó bejárat mellett található kiskert  A Budai Kertcentrum ajándékaival ültettük be a   nagyméretű  kőedényeket és virágcserepeket, a gyomok eltávolítása és a termőföld-csere után. Sokan szántunk időt és munkát arra, hogy ez a kiskert környezetünket szépítse, és környezettudatosságunkat segítse. Köszönjük a Budai Kertcentrum tulajdonosainak az ajándékokat, Bellosevich tanárnőnek és Farkas tanár úrnak és a szállítást és diákjainknak a kiskert megvalósításában végzett munkát!

Multimédia projekt: angol nyelvű mesék készítése

2022. április 22.

A féléves project során két angol csoport összefogásával rajzos történeteket készítettünk, amiket Lőkös-Birdal Zétény segítségével videó formátumban jelenítettünk meg. A projekten belül több héten keresztül a mese eredetével, fogalmával és a kultúrában betöltött szerepével ismerkedtünk meg, mielőtt saját történeteinket elkészítettük volna. Fogadjátok szeretettel meséinket!

Emlékezés a holokauszt áldozataira

2022. április 15.

Április 16. a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Fekete asztalon szögesdrót, repedt tégla, száraz ág, tört üveg, tépett papíron néhány szó. Égő mécsesek. Két diák azoknak az 1944-ben született gyerekeknek a neveit olvasta, akik ugyan világra jöttek, de föl se foghatták, mi történik velük. Osztályfőnökök osztályaikkal, tanárok tanítványokkal, fiatalabb, idősebb emberek egymagukban hajtottak fejet. EKG, 2022. 

 

csütörtök (május 26.)
Testnevelés gyakorlati vizsga
hétfő (május 30.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. B osztály
június 2-június 3.
Osztálykirándulás
június 2-június 3.
Osztálykirándulások
június 3-június 8.
Erdélyi zarándoklat: 7. A, 8. A, 9. A és a 11. E
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)