Vissza a nyitóoldalra

PRÁGA - DREZDA - BERLIN - BÉCS

2011. december 4.

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium 2012. április 21-25-ig utazást szervez a Student Lines Diákutazási Iroda segítségével. Úticélunk ezúttal PRÁGA - DREZDA - BERLIN és BÉCS.

A csoportokat mindvégig idegenvezető kíséri, ő szervezi a programokat. Az utazás során többek között kvízekkel és apróbb nyereményekkel gondoskodik a társaság szórakoztatásáról. Az idegenvezetés magyarul, vagy idegen nyelven folyik.

utazás: autóbusszal (légkondicionálás, DVD)

szállás: ifjúsági szálláson többágyas szobákban

ellátás: teljes panzió

biztosítás: a részvételi díj tartalmazza

belépők: a részvételi díj tartalmazza

 

PROGRAM:

 

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Délután városnézés és szabadprogram Prága belvárosában (Városháza, Tyn templom, Asztronómiai óra, Károly-híd). Este a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Utazás Drezdába.Gyalogos városnézés a belvárosban (Zwinger, Semper-Oper, Hofkirche, Fürstenzug), séta a XVI.sz.-i Brühlsche Terrasse-n, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az Elba folyóra. A szálláshely elfoglalása Berlinben vagy környékén.

3. nap: Kelet-Berlin felfedezése: berlini dóm – Alexanderplatz (Világóra)– Mária-templom - Városháza. Délután látogatás a Múzeum-szigeten: választás szerint a Pergamon Museum vagy az Altes Museum gazdag kiállításának megtekintése. Séta a város hangulatos óvárosi negyedében, ahol a sok történelmi emlék (Knoblauchhaus, Ephraim Palais) mellett Berlin legrégebbi épülete is megtalálható (Szt. Miklós-templom).

4. nap: Délelőtt látogatás a világ egyik legnagyobb állatkertjében. Délután városnéző séta Nyugat-Berlinben: Parlament (egykori Reichstag) – Brandenburgi kapu – Pariser Platz. Az egykori megosztottságot jelképező híres Berlini Fal maradványainak megtekintése.

Szabadidő a megújult, modern építészet remekeit bemutató Potsdamer Platzon. Kora este látogatás a Checkpoint Charlie Museum-ban. Este indulás haza, éjszaka az autóbuszon.

5. nap: Buszos városnézés Bécsben:Operaház, Mária Terézia tér, Várkert, Parlament, Városháza stb., majd gyalogos városnéző séta a belvárosban: Kärtner Strasse, Szt. István dóm, Graben, Hofburg. Érkezés haza a délutáni órákban.

 

az utazás teljes költsége: 65.000 Ft, melyet 4 részletben fizethetnek be

(1. részlet: 16.000 Ft január 13-ig

2. részlet: 17.000 Ft február 10-ig

3. részlet: 16.000 Ft március 9-ig

4. részlet: 16.000 Ft április 7-ig)


A gyermekekhez a szülők is csatlakozhatnak kísérőként. (A felnőtteknek kb. 5.000 Ft felárral kell számolniuk.)

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervező angoltanárok:

 

           Karcsics Tünde                            Machnik Julianna

                                                           2osztalyfonok@gmail.com

Szalamandra tábor 2011.Vissza a(z) kirándulások oldalraŐszi latinos kirándulás Brigetio-ba
hétfő (december 6.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
szombat (december 11.)
Munkanap
hétfő (december 13.)
Lelkinap
hétfő (december 20.)
Osztálykarácsonyok délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)