Vissza a nyitóoldalra

Planetárium látogatás

2013. november 11.
2013. október 18-án, pénteken a 9. évfolyam, földrajz óra keretében ellátogatott a planetáriumba.
Ez a planetárium nem a Népligetben van és nem is a Magyarországon fellelhető más (Kecskemét, Pécs, ELTE TTK) planetáriumok egyike, hanem ez az ún. Utazó Planetárium.
"Az űr hónapja" elnevezésű programsorozat keretében, most a Corvin Plázában került felállításra, az az 5 m átmérőjű kupola sátor, melyben digitális technikán alapuló fullHD felbontású projektoron keresztül vetítik a csillagos égboltot. Miután bekúsztunk a sátor bejáratán,  párnákon ülve csodálhattuk a gyönyörű égi jelenségeket.
Osztályunk "A csillagos ég rejtelmei" című (full dome) előadást tekintette meg. Egy derült csillagos éjszaki kép felénk vetítése során megismerkedhettünk a csillagképek mitológiájával, a csillagvárosok, ködök, galaxisok birodalmával. Az előadás kapcsolódott a földrajz, de a fizika órákon éppen most tanultakhoz is, mert betekintést nyerhettünk a Föld és a Naprendszerünk természeti törvényeibe is.
Az Utazó Planetárium előadása testközelbe hozta tanulmányáinkat, a programon való részvétel színesítette iskolai hétköznapjainkat. 
Ezen a napon az időjárás is kegyes volt hozzánk, mert a reggeli esős-ködös idő után, napsütésben  utazhattunk oda és vissza is, ami csak tovább fokozta,- osztályunkra  amúgyis jellemző-,  vidám, jó hangulatot. 
A kirándulást köszönjük  osztályfőnökeinknek és földrajztanárunknak, Csapó Tamás tanár úrnak is!

Balla Bianka,  a 9.c osztály nevében

3. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági BálVissza a(z) programok oldalra3. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál
hétfő (december 6.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
szombat (december 11.)
Munkanap
hétfő (december 13.)
Lelkinap
hétfő (december 20.)
Osztálykarácsonyok délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)