Vissza a nyitóoldalra

Országos Duatlon Diákolimpia B kategória

2011. október 18.
Reggel 6-kor volt a találkozó a Batthyány téren, ahová egy ember kivételével mindenki megérkezett a csípős hidegben(0 °C). Az iskola által bérelt kisbusszal haladtunk Balassagyarmatra és a korai indulásnak az volt az oka, hogy a miénk volt az első rajt reggel 9:15-kor. Mikor odaérkeztünk 8 után egyből elmentem a rajtszámokért, de egy szervezési probléma miatt nem kaptuk meg időben, és azon kellett izgulni, hogy hogyan fognak így versenyezni a diákok. 10p-el a rajt előtt előkerültek a rajtszámok és attól kezdve minden rendben ment. Berakták a kerékpárokat a depóban a gyerekek és beálltak a rajthoz.
Eldördült a rajt és közel 120-an kezdték meg a versenyt az V. és a VI. korcsoportban együtt. 2 és fél kilométer futás várt rájuk az elején amit 2 körben kellett teljesíteniük. Sehr Miklós tűnt fel elsőként csapatunkból és utána sorban a többiek kisebb nagyobb szünetekkel. A táv megtétele után mindenki befutott a depóba ahol a kerékpárok voltak a bukósisakokkal együtt. Mindenki felvette a sisakot és elkezdte a 10kilóméter kerékpározást. Nagyon sűrű volt a mezőny és nehéz volt kívülről látni ki mikor fordul, de nagyon gyorsan végeztek a távval a fiúk, majd letették a depóba a bringákat és elkezdték az utolsó másfél kilométer futásukat. A vége a legnehezebb, mivel a kerékpározásnál elnehezült izmokkal rendkívül nehéz futni, és ráadásul itt sok helyezés múlhat azon, mennyire küzdőképes valaki. Ez a szép ebben a sportágban. 
Miklósnak sikerült egyéniben 7. helyezést elérnie, ami nagy eredmény a mezőnyt tekintve. Gebefügi Kristóf 27. helyezést Schreiner András 51. helyezést ért el és csapatban épphogy lecsúsztak a pontszerzésről.
Mészáros Péter érkezett nálunk időben másodikként aki korosztályában 31. helyezést ért el, és szorosan követték csapattársai Libárdi Levente 36., Sárközi Ábrahám 37., és Lendvai Balázs 42.helyezéssel. Ez a csapat a VI. korcsoportban 6. helyezést ért el és ezzel pontokat szerzett az iskolának! Brokés Tamás 44. és Berta Róbert 45. helyezést ért el.

Gratulálunk!
Mester Bálint

EKG Labdarúgó Bajnokság 10-12. évfolyamVissza a(z) versenyek oldalraBudapesti Duatlon Diákolimpia
hétfő (január 24.)
Tanítás nélküli munkanap
Szülői értekezlet a 12. évfolyamnak
17:30
kedd (január 25.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. E osztály
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)