Vissza a nyitóoldalra

Nagyhörcsöki osztálytábor - 9. C

2020. augusztus 30.

 

  A karantén mindnyájunk részére megpróbáltatást jelentett. A 9.c osztály egyöntetűen úgy döntött, hogy amint lehetséges, június végén, egy nyári osztálytáborban pótolja a baráti együttlét hiányát.

  Urbán család farmja közelébe mentünk Nagyhörcsökre, ahol még senki sem járt az osztályból, Ádámon kívül. Egy gyönyörű halastó partján laktunk. A környék csöndje, a tó nyugalma gyorsan átterjedt ránk. Megérkezésünk után nagy lelkesedéssel csónakba és kajakba ültünk, úsztunk  és ugráltunk a ház előtti stégről. A szomszédságunkban az Urbán család farmja helyezkedett el, ahol nagy szeretettel vártak minket, és ott kacsák, libák, tyúkok és közel 40 emu éldegélt. A házigazdák végig vezettek minket a farmon, ami nagyon érdekes volt. Kipróbálhattuk az íjászkodást is.

  Több halastóval is rendelkeztek, amikben hemzsegett a sok hal. Bárki kifoghatott belőle annyi halat, amennyit tudott. Még horgászfelszerelést is biztosítottak számunkra. Eleinte a tapasztalt horgászok kapkodták ki a halakat, majd egyre többen próbálták ki a horgászás örömét. A sikerélmény nem maradt el, mindenki fogott halat.  Esténként tábortüzet raktunk, ahol énekeltünk, beszélgettünk.

  A következő napon hasonló programok voltak. Fantasztikusan finom ebéddel, kemencében sült csirkével kényeztetett bennünket Eszter, Ádám anyukája. Utána egy kedves helybéli megtanította a kürtöskalács sütés művészetét. Délután nekiláttunk a közel 70 db hal megtisztításának, amit másfél nap alatt kifogtunk. Péter, Ádám édesapja segítette ennek a műveletnek a menetét. Nagy élménnyel gazdagodtunk. A harmadik napon mindenki elkészíthette saját pizzáját, amit természetesen megint kemencében sült. Nagyon finom volt.

  A hely szépsége, a vendégfogadó család szeretete, a 9.c osztály közössége feltöltött mindnyájunkat.

 

Szente Bellosevich Gabriella

 

 

Nyaral a Szent József osztályVissza a(z) kirándulások oldalraBalaton és Trianon
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)