Vissza a nyitóoldalra

Minitrampolin és kötélmászó verseny a Palatinuson

2018. szeptember 12.

Iskolánkat idén is meghívta a Budapesti Torna Szövetség a Palatinus strandra, mert év közben számos minitrampolin és kötélmászó versenyen voltunk, és eredményesen szerepeltünk. Nagyon örültünk a meghívásnak. Minitrampolinon három csapattal is el tudtunk menni: 3.-4. korcsoportos lányok, 5.-6. korcsoportos lányok és fiúk; a kötélmászó és függeszkedő versenyre pedig egy lány és egy fiú csapattal mentünk.

A délelőtt egy részét strandolással tölthettük, nagyon jó időnk volt, minden medencét kipróbáltunk: a csúszdás, a meleg vizes és a hullámfürdő volt a legnépszerűbb!
Ezután következett a verseny. Hat korcsoportban, mindkét nemben és két trampon zajlott a verseny, ahol életkor szerint növekvő sorrendben haladtunk.  A verseny a megszokott formában zajlott, de most szabadban, füvön történő nekifutással, ez mindenkinek extra körülményt jelentett.
Maga a verseny jól sikerült, minden csapatunk éremmel tért haza. A kicsik bronzérmet nyertek, és mindkét nagy csapat 2. lett, ezüstérmet nyert. Egyéniben is indultunk, ahol az 5.-6. korcsoportban a lányok szereztek érmet: Dia 3., Bizey-Nagy Gabi 5. és Szandi 6. lett. Ehhez külön gratulálok!
A csapatok tagjai: György Emma, Halász Anna, Miticzky Boglárka, Hrehuss Dorottya, Holló Ágnes, Sipos Orsolya; Szakály Anna, Fenyák Orsolya, Bócsa Alexandra, Pesti Dóra,Bizey-Nagy Gabriella, Somló Anna és Gyulai-Sárdi Diána; Pelyhe Gergő, Kravalik Bertalan, Bata Álmos, Rózsahegyi Kristóf, Szlávik Bence és Kohlmann  Domonkos.

A kötélmászó versenyt a lányok kezdték, ahol a csapat holtversenyben harmadik lett, és ilyenkor 'szétmászást' tartanak: ezzel a döntőbe nem jutottunk be, és a végén a 4. helyen zártunk. A csapattagok: György Emma, Halász Anna, Miticzky Boglárka, Sipos Orsolya, Bócsa Alexandra, Pesti Dóra, Bizey-Nagy Gabriella, Radácsi Anna, Katona Júlia és Daniele Lucia.
Ezután a fiúk csapat versenye következett, ők az selejtezőben sajnos egyetlen ponttal kiestek, így ők is érem nélkül távoztak. A fiú csapat: Pelyhe Gergő, Somogyi Máté, Pató Péter, Reményi Dávid, Baló Zsolt, Cetner Zénó, Portik-Lukács Rajmund és Ferencz Bulcsú.
De egyéniben és vándormászásban azért volt jelentkező és érem is! Szandi 4., Bizey-Nagy Gabi pedig 5. lett. Emma és Szandi sikeresen teljesítették az öt kötélből álló vándormászást, amiért pólót nyertek! Gratulálunk!

Köszönöm, Gyerekek, az egész éves munkátokat! Gratulálok mindenkinek!

Gyulainé Poczik Zsuzsa

Reggeli focibajnokság 2018Vissza a(z) versenyek oldalraKosárlabda bajnokság 2018
hétfő (január 24.)
Tanítás nélküli munkanap
Szülői értekezlet a 12. évfolyamnak
17:30
kedd (január 25.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. E osztály
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)