Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Magyar

Özönvíz 2020

2020. május 1.

Társadalmi felelősségvállalás, félelmek és remények. Ehhez még egy kis irodalom. A felsoroltak kölcsönhatásában készült az alábbi videó, amelyben néhány lelkes 9.b osztályos diák mondja el véleményét a karanténhelyzetről, az otthon töltött napokról. Az általuk készített kisfilmből kirajzolódik mindennapjaik világa, a hozzáállásuk, sőt még a jelenség nemzetközi és bibliai vonatkozásait is megfogalmazzák.

Antigoné a tanteremben

2019. április 11.

A 9.D rendhagyó irodalomóra keretében dolgozta fel Szophoklész klasszikusát: a K2 színtársulat bravúros feldolgozását saját tantermükben tekinthették meg a diákok, majd a színészekkel közösen próbálhattak válaszokat találni a 2500 éves mű által felvetett, nagyon is aktuális kérdésekre. Semsey Bálint (9.D) mindezt értő kritikában összegzi. 

Egy-két-há-négy: díjeső EKG-s versmondóknak!

2018. március 24.

A Szeleczky Zita Alapítvány kuratóriuma általános és középiskolásoknak kiírt szavalóversenyén első helyezett lett Kassay Márton, második Garai Gábor, harmadik Debreczy Csenge! Mindhárman a médiatagozatos 11.D diákjai. Márton Ady Endre A Sion-hegy alatt, Gábor Reményik Sándor És a szívem is elhagyott engem című költeményét, Csenge pedig saját Párversét mondta el. Az ezüstérem mellé színésznek készülő diákunk a közönségdíjat is elnyerte: ez élete első „gázsija” (a papírpénzt meg nem erősített hírek szerint bekeretezteti, és kiteszi otthon a falra). Ünnepeljük jövőre is együtt a Bajor Gizi Színészmúzeumban a magyar költészet gyöngyszemeit! 

Órai anyagok

2017. szeptember 27.

 Órai és házi feladatok osztályonkénti bontásban.

 

Kötelező olvasmányok (2017/18-os tanév)

2017. augusztus 18.

A részletek alatt minden osztály megtalálja a következő tanév kötelező olvasmányait, így a nyári kötelezőket is.

péntek (december 2.)
Madáretetők leadási határideje
Történelem évfolyamvizsga - írásbeli - 11. évf.
hétfő (december 5.)
történelem évfolyamvizsga - szóbeli - 11. évf.
szerda (december 7.)
LELKI NAP
péntek (december 9.)
Bécsi kirándulás
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)