Vissza a nyitóoldalra

Logika és boldogság

2014. február 18.
Agytekervényes szinuszgörbeszámoló a IX. Archimedes matematikaversenyről képekben és szavakban:


Idén immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az Arkhimédész matematikaszerelem. Az alsós és felsős körző idén is külön versenyzett és oldotta meg a gondolkodtató feladatokat. Nagyon sok csapat indult, éppen úgy, mint a korábbi koordináta-rendszerekben
Személy szerint én a felsős korcsoportban versenyeztem a Bolyaival és csapatommal. Az idei verseny annyiban tért el a korábbi látószögkörívektől, hogy ezúttal csapatfotók is készültek. Természetesen idén is voltak a már hagyományossá vált feladatok: a lélegzetelállító tételbizonyítás, az idegfeszítő logikai feladatsor, a borzongató fejszámolás, és ebben az évben sem maradhattak el az izgi-bizgi prezentációk.
A versenyzőket idén is megvendégelték némi elemózsiával: zsíros palásttal és üdítővel, amíg az eredményekre vártak. Az eredményhirdetésen minden résztvevő csapat kapott valami jutalmat és egy kis szinuszgörbét, a fődíj a hagyományokhoz híven az volt, hogy a győztes csapat elmehet a felkészítő Lovász Lászlójával ebédelni. Az agytekervények közt a 9. A (Deichler Boldizsár, Träger András, Túri Zsófia,  Vajay Levente), a felsős korosztályban pedig a 12. B osztály csapata (Bagyula Eszter, Havasi Kristóf, Lelkes Anna, Sipos Gréta) lett a gondolkodás nyertese.

A Nagy Háború: történelemverseny 1914—2014Vissza a(z) versenyek oldalraA köztársaság tündöklése
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
hétfő (december 6.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
szombat (december 11.)
Munkanap
hétfő (december 13.)
Lelkinap
hétfő (december 20.)
Osztálykarácsonyok délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)